shutterstock.com
StoryEditor

Aj ryža vám dokáže uškodiť. Takto si ju pripravíte správne!

08.12.2019, 10:00
Recepty a tipy
Ryžu môžeme zaradiť k jednej z najobľúbenejších potravín. Viete ju však správne pripraviť?

Suroviny:
1 diel ryže
5 – 10 dielov vody
nerafinovaná soľ a korenie podľa chuti


Postup:
Pred prípravou ryžu poriadne niekoľkokrát premyjeme v miske, nie sitku, kým voda nie je číra. Následne ju zalejeme vodou a necháme celú noc v chladničke odstáť. Ráno pred varením ju znova viackrát premyjeme. Namáčaním ryžu zbavíme obávaného arzénu, ktorý sa do nej dostáva pri používaní hnojív a pesticídov. A hoci sa z nej vyplavia aj iné hodnotné látky, je lepšie to spraviť ako nespraviť. Ryžu môžeme variť s tukom alebo bez neho. Ryžu premiestnime do hrnca, pridáme tuk, soľ, koreniny a zalejeme ju 5 až 10 dielmi vody. Čím väčší diel vody použijeme, tým viac arzénu sa z vody vyplaví. Varíme približne 13 minút, následne prebytočnú vodu zlejeme podobne ako z cestovín.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 04:23