shutterstock
StoryEditor

Hit tohto roka, ktorý jednoducho musíte vyskúšať. Špenatové halušky sú delikatesou

26.11.2019, 09:00
Recepty a tipy
Chutný recept, po ktorom sa budete všetci oblizovať, zvládne pripraviť aj menej šikovná gazdinka.

Potrebujeme:

1/2 hrnčeka špenátového pretlaku
1 hrnček hrubej múky
vajce
soľ
bryndzu
vyškvarenú slaninu 
Postup:
Čerstvý špenár sparíme vriacou vodou a potom ho ponorným mixérom rozmixujeme do hladka. Špenát, vajce a múku zmiešame a pridáme toľko vody, aby nám vzniklo polotuhé cesto. Cesto osolíme a necháme ho odpočívať aspoň hodinu. Cesto pomocou haluškovača hádžeme do vriacej, posolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch vyberieme a na sitku necháme odkvapkať. Hotové halušky podávame s bryndzou a slaninkou, alebo jednoducho so smotanou.  shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 23:14