Potrebujeme na jednu tortovú formu:
150 g tmavej 70 % čokolády
80 g praženého masla ghee
100 g nadrobno mletých mandlí (nie na prášok)
3 vajcia
120 g trstinového cukru
800 g bobuľového ovocia (podľa toho, čo vám chutí) + pár kúskov na ozdobenie
5 g agaru
Postup:
1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a pražené maslo.
2. 3 vajcia šľaháme spolu so 60 g trstinového cukru dovtedy, kým vznikne krém.
3. Do krému nasypeme mleté mandle a dôkladne ich zamiešame.
4. Do krému vlejeme roztopenú čokoládu a ešte ešte raz dôkladne premiešame.
5. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a pečieme asi 25 minút v rúre, ktorú sme predhriali na 180 °C. V teplovzdušnej pečieme pri teplote 160 °C asi 22 minút.
6. Kým sa pečie korpus, dáme spolu variť 800 g ovocia, 60 g trstinového cukru (nemusíme použiť) a agar. Zmes musí prejsť varom. Zmes vlejeme na upečený korpus. Necháme vychladnúť.
7. Nakoniec tortu ozdobíme čerstvým ovocím. Prajeme dobrú chuť.