shutterstock
StoryEditor

Dobrota, na ktorej si pochutia aj celiatici. Pripravte si bezlepkové palacinky!

20.11.2019, 11:00
Recepty a tipy
Vo väčšine receptov na palacinky figuruje múka. Ide to však aj bez nej.

Suroviny na 5 – 6 palaciniek

200 ml mlieka

2 ks vanilkového/čokoládového pudingového prášku alebo

70 g kukuričného škrobu (maizena)

1 PL medu

1 vajce

maslo

Postup

Pudingový prášok rozmiešame v mlieku. Ak chceme bezlepkovú alternatívu, použijeme bezlepkový pudingový prášok alebo kukuričný škrob (maizenu), vajce a med. Nepriľnavú panvicu rozpálime s troškou masla, nalejem cesto, opatrne rozlejeme po stranách panvice, znížime plameň a pomaly pečieme. Palacinku obrátime, až keď je z jednej strany dobre upečená, inak hrozí, že sa roztrhne. Podávame čerstvé, ešte teplé, naplnené dusenými jablkami s karamelom, s karamelizovaným ovocím, banánom a kakaom alebo tvarohom či džemom. 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 02:37