shutterstock.com
StoryEditor

Nielen kvalitné šampóny, ale aj potraviny. Zaraďte si do jedálnička TIETO, ktoré vám vyčarujú hrivu!

19.11.2019, 11:00
Recepty a tipy
Vaše vlasy sú doslova hladné po výživných látkach, ktoré by ich vzpružili a priviedli k životu. Doprajte im ich a oni sa vám odvďačia.

Vlašské orechy

Malé občerstvenie v podobe vlašských orechov dokáže spraviť divy s vašou korunou krásy. Sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny a obsahujú tiež veľké množstvo biotínu a vitamínu E, ktorý môže brániť poškodeniu buniek (poskytujú prirodzenú ochranu proti slnečnému žiareniu pre vaše vlasy). Okrem toho v ňom nájdeme aj meď, čo je prírodná minerálna látka, ktorá má schopnosť udržať farbu vlasov. Posypte si ovocie vlašskými orechmi alebo majte pri sebe za hrsť v kabelke a kedykoľvek, keď dostanete hlad, si môžete na nich pochutnať.

Avokádo

Je výnimočné nadbytkom omega olejov, ktoré naše telo nedokáže produkovať prirodzene. Tieto oleje spôsobujú lesklé, silné vlasy, ktoré rýchlo rastú. nebuďte prekvapení, keď ešte aj vaša pokožka bude vyzerať mladšie, na čom sa bude podieľať táto výživná potravina. Toast s avokádom môže byť skvelou voľbou, ako začať deň.

Losos

Ryby ako losos, sardinky a makrela sú plné zdravých omega-3 mastných kyselín. Vaše telo si nevyrába samé zdravé tuky, takže ich musí dostať z potravín alebo výživových doplnkov. Chránia nielen pred ochorením, ale vaše telo ich tiež potrebuje pre rast vlasov a na udržanie ich lesku, sily a pružnosti.

Grécky jogurt

Okrem proteínu sa v gréckom jogurte nachádza zložka, ktorá podporuje prietok krvi do pokožky hlavy a pomáha rastu vlasov. Ide o vitamín B5, známy ako kyselina pantoténová, ktorá pôsobí proti rednutiu vlasov a ich strate.

Špenát

Tak ako iná tmavozelená listová zelenina, aj špenát je plný živín. Nachádza sa v ňom vitamín A, železo, betakarotén, kyselina listová a vitamín C. Všetky tieto vitamíny a minerály prispievajú k zdravej pokožke hlavy i samotných vlasov, ktorú sú vďaka nim hydratované.

Vajíčka

Vlasy sa skladajú z keratínového proteínu, rovnako ako proteín prevedený z vajec. Okrem neho obsahujú železo, teda živinu, ktorá prenáša kyslík do vlasovej kutikuly, vitamín D, ktorý prispieva k rastu vlasov a zdravé tuky, ktoré udržiavajú pružnosť a lesk v pramienkoch vlasov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:17