shutterstock.com
StoryEditor

Pripravte si na večeru vynikajúcu pečenú tekvicu so šalviou a kozím syrom

06.11.2019, 15:00
Recepty a tipy
Jeseň je rajom pre „hokaidofilikov.“ Sýto oranžová tekvička nabitá slnkom a energiou odchádzajúceho leta najlepšie chutí v čase, keď prirodzene dozrieva. Dá sa variť, piecť, dusiť, so zelenou, mäsom.

Pečená tekvica so šalviou a kozím syrom

 Suroviny:

  • 1 menšia hokkaido tekvica
  • 5 strúčkov cesnaku
  • 5-8 lístkov šalvie
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 PL trstinového cukru
  • 1 dl bieleho vína
  • kozí syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • rukola/zmes listových šalátov
  • sezamové semienka

Postup:

Tekvicu dôkladne umyjeme. Vydlabeme z nej semienka a aj so šupou nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm. Poukladáme ju na plech alebo do zapekacej nádoby. Pokvapkáme olejom, posypeme cukrom, pridáme soľ, korenie, celé ošúpané strúčky cesnaku, celé lístky šalvie a zalejeme vínom. Premiešame, prikryjeme alobalom a pečieme na 170 stupňov 15-20 minút. Pred dopečením odstránime alobal, aby sa tekvica zapiekla. Na tanier dáme za hrsť rukoly alebo listových šalátov. Poukladáme pečenú tekvicu, kúsky mäkkého kozieho syra a vrch ozdobíme sezamom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:39