Potrebujeme:
1 stredne veľkú tekvicu hokkaido
cca 70 g masla
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
korenie kurkuma
1 bobkový list
3 kvietky badiánu
chilli pastu alebo korenie
soľ
Na ochutenie:
tekvicové semienka
tekvicový olej
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Postup:
Tekvicu si rozpolíte a vydlabete stred. Potom tekvicu nakrájate na mesiačiky, poprípade mesiačiky na polky, podľa veľkosti hrnca. V hrnci si rozpálite maslo a orestujete cibuľu, ktorú poprášite korením kurkuma. Keď je cibuľa orestovaná dozlata, pridáte tekvicu hokkaido a zalejete studenou vodou. POZOR! Nepridajte veľa vody, aby bola polievka hustá. Stačí, ak voda zaleje tekvicu. Pridáte očistený strúčik cesnaku, kvietky badiánu a bobkový list a varíte 15 minút. Po 15 minútach osolíte, pridáte buď chilli pastu alebo mleté chilli a varíte ďalších 15 minút. Keď je tekvica mäkká, vyberiete badián aj bobkový list a tekvicu rozmixujete ponorným mixérom.
Na panvici si opražte tekvicové semienka, ktorými následne posypete polievku a pridáte tekvicový olej podľa chuti.
TIP: Ak polievka nie je dostatočne hustá, pridajte jeden uvarený zemiak alebo uvarený bulgur a rozmixujte.