Na 4 porcie
800 g bravčovej krkovičky
200 g paprikovej klobásy
1 červená paprika
1 žltá paprika
2 cibule
50 g anglickej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičky tymianu
Na marinádu:
5 lyžíc plnotučnej horčice
4 lyžice hrubozrnnej horčice
2 lyžice kečupu
2 strúčiky cesnaku
1 Krkovičku očistíme a nakrájame na menšie plátky. Zľahka ju naklepeme chrbtom noža a dáme do misy. Z horčice, hrubozrnnej horčice, kečupu a prelisovaného cesnaku pripravíme marinádu, do ktorej naložíme pripravené mäso minimálne na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
2 Klobásu rozpolíme a nakrájame na polmesiačiky, papriky nakrájame na podlhovasté kusy, cibuľu na mesiačiky, slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky ako mäso. Marinované kúsky mäsa napichujeme striedavo s cibuľou, klobásou, paprikou a slaninou na špajdle alebo špízy. Mäso rozdeľujeme tak, aby na každom špíze boli všetky druhy.
3 Pripravené špízy zabalíme do alobalu (ak pečieme na ohni) alebo do papiera na pečenie, dosolíme aj okoreníme a vložíme piecť do predhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Podávame s pečivom a posypané čerstvým tymianom.