shutterstock.com
StoryEditor

Živánska pečienka, ktorú môžete jesť s čímkoľvek. Hotová už za hodinu!

06.11.2019, 08:00
Recepty a tipy
Ak máte chuť na kvalitne pripravené mäso, ktoré sa vám bude rozpadávať na jazyku, ochutnajte toto jedlo.

Na 4 porcie
800 g bravčovej krkovičky
200 g paprikovej klobásy
1 červená paprika
1 žltá paprika
2 cibule
50 g anglickej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
4 vetvičky tymianu
Na marinádu:
5 lyžíc plnotučnej horčice
4 lyžice hrubozrnnej horčice
2 lyžice kečupu
2 strúčiky cesnaku

1 Krkovičku očistíme a nakrájame na menšie plátky. Zľahka ju naklepeme chrbtom noža a dáme do misy. Z horčice, hrubozrnnej horčice, kečupu a prelisovaného cesnaku pripravíme marinádu, do ktorej naložíme pripravené mäso minimálne na 2 hodiny, najlepšie cez noc.
2 Klobásu rozpolíme a nakrájame na polmesiačiky, papriky nakrájame na podlhovasté kusy, cibuľu na mesiačiky, slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky ako mäso. Marinované kúsky mäsa napichujeme striedavo s cibuľou, klobásou, paprikou a slaninou na špajdle alebo špízy. Mäso rozdeľujeme tak, aby na každom špíze boli všetky druhy.
3 Pripravené špízy zabalíme do alobalu (ak pečieme na ohni) alebo do papiera na pečenie, dosolíme aj okoreníme a vložíme piecť do predhriatej rúry. Pečieme pri 180 °C asi 45 minút. Podávame s pečivom a posypané čerstvým tymianom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:25