POTREBUJEME NA 4 ZAVÁRANINOVÉ POHÁRE:
1/3 javorového sirupu alebo medu, 1/3 hrnčeka prírodného cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 ČL soli, 1/2 hrnčeka oleja, 5 hrnčekov ovsených vločiek, 1 hrnček nasekaných vlašských orechov alebo lieskových orieškov, 100g nasekanej horkej čokolády, 1/2 hrnčeka hrozienok alebo brusníc, 1/2 hrnčeka datlí alebo fíg
POSTUP:
Rúru predhrejeme na 160 °C. V kovovej miske nad parným kúpeľom zohrejeme javorový sirup alebo med, prírodný aj vanilkový cukor a olej, pokým sa cukor nerozpustí. Vo veľkej miske zmiešame vločky, orechy a čokoládu, prelejeme sladkou zmesou a rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Müsli postláčame lyžicou a pečieme asi 25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, rozlámeme na kúsky a premiešame so sušeným ovocím. Úplne vychladnuté uložíme do uzatvárateľnej nádoby.
Náš tip: Využite zvyšky nesolených kešu alebo para orechov a kokosových plátkov. Namiesto medu a javorového sirupu môžete použiť agávový alebo zlatý sirup.