shutterstock
StoryEditor

Ušetrite a žite zdravšie! Vyskúšajte si spraviť pečené müsli doma vo vašej kuchyni

10.10.2019, 10:00
Recepty a tipy
Nenáročný recept zvládne pripraviť každá gazdinká. Garantujeme!

POTREBUJEME NA 4 ZAVÁRANINOVÉ POHÁRE:

1/3 javorového sirupu alebo medu, 1/3 hrnčeka prírodného cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 ČL soli, 1/2 hrnčeka oleja, 5 hrnčekov ovsených vločiek, 1 hrnček nasekaných vlašských orechov alebo lieskových orieškov, 100g nasekanej horkej čokolády, 1/2 hrnčeka hrozienok alebo brusníc, 1/2 hrnčeka datlí alebo fíg

POSTUP:

Rúru predhrejeme na 160 °C. V kovovej miske nad parným kúpeľom zohrejeme javorový sirup alebo med, prírodný aj vanilkový cukor a olej, pokým sa cukor nerozpustí. Vo veľkej miske zmiešame vločky, orechy a čokoládu, prelejeme sladkou zmesou a rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Müsli postláčame lyžicou a pečieme asi 25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť, rozlámeme na kúsky a premiešame so sušeným ovocím. Úplne vychladnuté uložíme do uzatvárateľnej nádoby.

Náš tip: Využite zvyšky nesolených kešu alebo para orechov a kokosových plátkov. Namiesto medu a javorového sirupu môžete použiť agávový alebo zlatý sirup.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 22:42