shutterstock.com
StoryEditor

Budete sa po nich hladkať po brušku! Pripravte si vynikajúce tradičné makové šúľance

25.09.2019, 13:00
Recepty a tipy
Šúľance s makom patria medzi tradičné slovenské jedlá. Už ste ich vyskúšali?

Potrebujeme:

400 g uvarených zemiakov

150 g celozrnnej špaldovej múky/ polohrubej

1 vajce

štipka morskej soli

250 dkg čerstvo zomletého maku

60 g masla

Postup:

Najprv si uvaríme zemiaky. Po vychladnutí ich pretlačíme a zmiešame s múkou, vajcom a soľou a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na niekoľko dielov, vyšúľame valčeky, z ktorých nakrájame menšie kúsky a šúľame šúľance. Šúľance uvaríme v mierne osolenej vode.

Keď šúľance vyplávajú na povrch, scedíme ich a polejeme maslom. Na koniec posypeme čerstvo zomletým makom a môžeme podávať! 

shutterstock

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:00