Potrebujeme:
300 ml mlieka
25 g čerstvého droždia
60 g cukru
500 g polohrubej múky + na poprášenie
80 g masla
1 ks vajce
1 ks vaječný žĺtok
1 ks masla, citrónová kôra, lekvár
Postup:
V miske si vymiešame maslo, jedno celé vajce a jeden vaječný žĺtok. Pridáme cukor, citrónovú kôru a soľ. Trieme ďalej ešte aspoň päť minút. Túto hmotu potom vylejeme do väčšej misy na múku. Pridáme kvások z droždia a mlieka a dolejeme mlieko, aby bolo cesto vláčne. Cesto treba poriadne vymiesiť, až do bubliniek a vtedy ho necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť.
Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku potretú múkou, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Pekáč vymastíme a poukladáme zavinuté buchty. Tie potom potrieme rozpusteným maslom z vrchu a pomedzi buchty. Medzitým si rozpálime rúru. Na záver dáme buchty piecť.