shutterstock
StoryEditor

Pripravte si aj vy české buchty podľa nášho tradičného, no ľahkého receptu

30.09.2019, 12:00
Recepty a tipy
Tradičný recept, ktorý naša staré mamy tak obľubovali, by ste mali skúsiť aj vy.

Potrebujeme:
300 ml mlieka
25 g čerstvého droždia
60 g cukru
500 g polohrubej múky + na poprášenie
80 g masla
1 ks vajce
1 ks vaječný žĺtok
1 ks masla, citrónová kôra, lekvár

Postup:

V miske si vymiešame maslo, jedno celé vajce a jeden vaječný žĺtok. Pridáme cukor, citrónovú kôru a soľ. Trieme ďalej ešte aspoň päť minút. Túto hmotu potom vylejeme do väčšej misy na múku. Pridáme kvások z droždia a mlieka a dolejeme mlieko, aby bolo cesto vláčne. Cesto treba poriadne vymiesiť, až do bubliniek a vtedy ho necháme na teplom mieste poriadne vykysnúť. 

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku potretú múkou, rozvaľkáme a nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkovým lekvárom. Pekáč vymastíme a poukladáme zavinuté buchty. Tie potom potrieme rozpusteným maslom z vrchu a pomedzi buchty. Medzitým si rozpálime rúru. Na záver dáme buchty piecť. 

shutterstock

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. november 2024 14:36