shutterstock.com
StoryEditor

Omeleta ako pre kráľa. Vyskúšajte aj vy premeniť jednoduché jedlo na famóznu delikatesu

20.09.2019, 09:30
Recepty a tipy
Omeletu pripravovala už každá z nás. Skúste ju však najbližšie vylepšiť podľa nášho receptu.

Na 4 porcie
60 g baby špenátu
1 zrelé avokádo
1 lyžička citrónovej šťavy
40 g masla
4 stredne veľké šampiňóny
soľ
8 veľkých vajec
8 lyžíc polotučného mlieka
mleté čierne korenie
štipka mletého muškátového kvetu
4 lyžice olivového oleja
100 g syra feta
1 lyžica pokrájanej pažítky

1. Špenát preperieme a necháme odkvapkať. Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a dužinu vydlabeme. Nakrájame ju na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
2. V hlbšej panvici rozohrejeme maslo, pridáme na plátky nakrájané očistené šampiňóny a opečieme dozlata. Potom ich osolíme, preložíme do misky a uchováme v teple.
3. Do hrnčeka rozklepneme 2 vajcia, pridáme 2 lyžice mlieka, štipku soli, mleté čierne korenie, štipku muškátového kvetu a dobre prešľaháme.
4. V nižšej panvici rozpálime lyžicu oleja a prilejeme vaječnú zmes. Omeletu necháme pri strednej teplote zatuhnúť. Neobraciame. Upečenú omeletu preložíme pomocou obracačky na tanier. Rovnakým spôsobom pripravíme zvyšné tri omelety. Obložíme ich šampiňónmi, plátkami avokáda, listami špenátu a posypeme rozdrobeným syrom. Zľahka ich prehneme a ozdobíme pažítkou. (Podľa chuti môžeme pripravené omelety ešte doplniť napríklad paradajkami.) Hneď podávame.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 23:30