shutterstock
StoryEditor

Bábovka je klasikou, ktorú milujeme všetci. Vyskúšajte si s nami pripraviť citrónovú!

16.09.2019, 10:00
Recepty a tipy
Mäkkučké nadýchané cesto v kombinácii s kyslastým ovocím chutí vynikajúco. Verte, že mu neochutnáte!

Na 12 porcií
200 g masla + na vymazanie
120 g krupicového cukru
4 vajcia (žĺtky a bielky zvlášť)
250 g mäkkého tvarohu
štipka soli
180 g polohrubej múky + na vysypanie
1 lyžička sódy bikarbóny
1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
50 g čučoriedok
40 ml citrónovej šťavy
poleva:
1/2 citróna
50 g práškového cukru
2 lyžice masla
4 lyžice čučoriedkového džemu

1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s dvoma tretinami cukru do peny. Postupne do nej zašľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame tvaroh.
2. Bielky vyšľaháme so štipkou soli a zvyšným cukrom dotuha. Múku premiešame so sódou a pudingovým práškom.
3. Do žĺtkovej peny striedavo zapracujeme sneh a sypkú zmes. Na záver zľahka vmiešame očistené čučoriedky a citrónovú šťavu.
4. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme múkou. Potom ju naplníme pripraveným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi 50 minút. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a potom ju vyklopíme z formy.
5. Z polovice citróna vytlačíme šťavu a mierne ju zohrejeme. Prisypeme cukor a vymiešame dohladka. Do polevy nakoniec zamiešame roztopené maslo a čučoriedkový džem. Polevu trieme tak dlho, kým nie je lesklá a hladká. Nalejeme ju na vychladnutú bábovku a môžeme dozdobiť čerstvými čučoriedkami.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:52