shutterstock
StoryEditor

Muffiny, ktoré zmiznú zo stola za pár minút. Máte ich hotové do hodiny!

10.09.2019, 10:30
Recepty a tipy
Po malých koláčikoch z bielej čokolády sa budete nepochybne oblizovať.

Potrebujeme:
1 šálku hnedého cukru (prípadne bieleho kryštálového cukru)
1 šálku mlieka
1/2 šálky oleja (môžeme použiť aj kokosový olej)
2 vajíčka
2 a 1/2 šálky múky (môžeme použiť akúkoľvek múku)
2 ČL prášku na pečenie
čučoriedky (mrazené alebo čerstvé)
bielu čokoládu

Postup:
Vo väčšej mise si najskôr rozmiešame cukor s vajíčkami, následne pridáme mlieko a olej. Všetko spolu dobre rozmiešame, aby konzistencia bola jemná. Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva. Všetko opäť premiešame, aby sme nemali hrudky. Nasledujú čučoriedky a najemno rozdrvená biela čokoláda. Pri miešaní dávame pozor, aby sa nám čučoriedky nerozpučili.
Pripravíme si plech na muffiny alebo silikónové nádobky na muffiny. Opatrne ich naplníme, môžeme až po vrch, muffiny potom krásne „vyrastú“. Pečieme 20 – 25 minút na 180 °C. Muffiny necháme vychladnúť.
Z tejto dávky by malo vyjsť 24 muffinov.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 07:39