shutterstock
StoryEditor

Bez mäsa, s chutným baklažánom a paradajkami. Zeleninové lasagne nie sú len pre vegetariánov

27.07.2019, 17:00
Recepty a tipy
Tiež milujete taliansku kuchyňu? Špeciálne lasagne? Pripravte si ich aj doma. Tentokrát čisto zeleninové!

Baklažánové lasagne s bulgurom a rajčinami 

Príprava: 40 minút 

Potrebujeme na 4 porcie:
2 väčšie baklažány
olivový olej
4 – 6 rajčín
1 červenú cibuľu
2 hrnčeky bulguru
1 malú cibuľu
1 ČL rímskej rasce
1/2 ČL papriky
1/2 ČL mletého zázvoru
1/4 ČL mletej škorice
soľ
3 – 4 hrnčeky zeleninového vývaru
100 g strúhaného parmezánu

Postup:
Rúru rozohrejme na 180 °C. Na rozpálenom oleji dozlata osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme bulgur, korenie, osolíme a zalejeme horúcim vývarom. Vývar necháme vsiaknuť asi 30 minút.
Medzitým nakrájame jeden baklažán na tenké pozdĺžne plátky, druhý na kolieska. Plátky osolíme, aby pustili šťavu. Osušíme ich papierovými utierkami, potrieme olivovým olejom a ugrilujeme. Odložíme bokom. Rajčiny a červenú cibuľu pokrájame na plátky.
Do zapekacích misiek pre jednu osobu rozdelíme vo vrstvách pozdĺžne pokrájané kúsky baklažánu, vystriedame s bulgurom, kolieskami baklažánu, rajčín a cibule. Zakončíme baklažánom, posypeme parmezánom a dáme zapiecť na asi 20 – 25 minút do rúry.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

what dinner dreams are made of ? the BEST damn lasagna I’ve ever tasted! Oh and it’s also #vegan and #glutenfree ?? Layered with tomato sauce, vegan tofu ricotta, butternut squash and spinach! And it’s also totally meat-eater approved ? I took this to a party over the holidays with 15+ members of my family and... a) no one knew it was vegan b) everyone raved about it c) almost everyone asked for the recipe To me that is a major WIN ?? and you guys are going to love it too! This recipe is now up on the blog, and there’s a video that goes along with it! Let me know if you’re going to make it by leaving a comment below ?? (link in my bio) — https://www.simplyquinoa.com/best-vegan-lasagna/ — — — — #simplyquinoa #Vegan #veganfood #veganfoodshare #whatveganseat #bestofvegan #vegetarian #plantbased #plantpowered #Healthy #healthyfood #healthyfoodie #cleaneating #eatclean #glutenfree #wholefoods #wholefoodie #feedfeed #huffposttaste #foods4thought #veganpasta #veganlasagna #butternutsquash #spinachpasta #vegetablelasagna #veggielasagna #vegandinnerideas #healthydinnerideas #glutenfreevegan #glutenfreevegetarian

Príspevok, ktorý zdieľa Alyssa Rimmer (@simplyquinoa),

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 19:55