Pixabay
StoryEditor

Rýchle dobroty do batohu, ktoré vás nabijú energiou. Tieto recepty musíte pred výletom vyskúšať

16.07.2019, 10:00
Recepty a tipy
Leto je v plnom prúde a s ním ide v ruka v ruke množstvo výlet. Dlhšie či kratšie, naša redakcia vám prináša niekoľko ľahkých recepov ,,do batoha'', na ktorých si určite pochutíte.

Vegetariánske wrapy s údeným tofu
Príprava: 40 minút

Potrebujeme pre 4 osoby:
1/4 malej hlavy bielej kapusty
1 mrkvu
1 veľkú paradajku
1 zelenú papriku
200 g údeného tofu
4 tortilly
4 PL hummusu
hrsť klíčkov
citrónovú šťavu

Postup:
Kapustu najemno nastrúhame, premiešame s trochou soli a necháme odkvapkať v site. Zeleninu očistíme, mrkvu nahrubo nastrúhame, paradajku rozpolíme, vytlačíme z nej šťavu a dužinu pokrájame na pásiky, rovnako aj papriku zbavenú jadrovníka a stonky. Tofu nakrájame na tenké hranolčeky.
Každý stred tortilly potrieme lyžicou humusu, rozdelíme na ňu kapustu, mrkvu, paradajku, papriku, tofu, klíčky, pokvapkáme citrónovou šťavou a tortillu zbalíme. Zvinuté tortilly zabalíme do potravinovej fólie a odložíme do chladu. Pred podávaním ich rozkrojíme na polovicu.

Náš tip: Dospelým môžete pridať nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a zmes pokvapkať čili omáčkou. Tofu nahraďte syrom, ktorý nahrubo nastrúhate alebo pokrájate na tenké hranolčeky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

BUFFALO CAULIFLOWER WRAPS. I’m legit drooling while writing this because these were so good ?? and I’d be lying if I said I didn’t eat both wraps ?? I’ve had good and bad buffalo cauliflower, and this recipe is DEF a winner! Give it a try! INGREDIENTS: ▪️1 head of cauliflower, cut into florets (about 4-5 cups) ▪️3/4 cup almond flour ▪️3/4 cup water (plus more if needed to adjust consistency) ▪️1 tbsp onion powder ▪️1 tbsp garlic powder ▪️1 tbsp melted vegan butter ▪️pinch of black pepper ▪️1/2 cup Frank’s Buffalo Sauce Pre-heat the oven to 425 degrees F. Mix the flour, water and seasoning together in a bowl and let sit for 5 minutes. Adjust the liquid if needed to create a thick but slightly drippy batter. Dip the cauliflower florets into the batter and place on a baking sheet lined with parchment paper. Roast for 15-20 minutes until they start to get slightly browned. Remove from the oven, flip them over, and smother with the buffalo sauce. Place back in the oven for another 15-20 minutes until browned. Let them cool off for a few minutes, then you’re ready to make your wrap! I used homemade vegan ranch (see 3 posts prior for recipe) as my base, then added shredded carrots, thinly sliced cucumber, micro greens, avocado, and the buffalo cauliflower! Let me know if there’s anything else you plan on adding! ??? . . . . . #buffalocauliflower #cauliflower #buffalowings #buffalocauliflowerwings #veganwings #veganrecipes #plantbased #veganwrap #vegan #vegans #veganfood #whatveganseat #quickrecipes #burrito #veggiewrap #healthy #veganforeverything #veganfortheanimals #cannon #realfood #delicious #photooftheday #vegangirl #veganboy #dinnerrecipes #tasty #foodie #foodphotography #delicious #veganlife

Príspevok, ktorý zdieľa ᴀɴᴏᴛʜᴇʀ ʜᴇʀʙɪᴠᴏʀᴇ (@notanotherherbivore),

Cukinové muffiny
Príprava: 40 minút & Pečenie: 20 minút

Potrebujeme na 12 kúskov:
tuk na vymastenie formičiek
strúhanku na vysypanie plechu na mafiny
1 jarnú cibuľku
80 g masla alebo 5 PL oleja
100 g syra – eidam, gouda
270 g hladkej múky
soľ
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL sódy bikarbóny
mletú sladkú papriku
200 ml cmaru
2 veľké vajcia
1 hrnček nastrúhanej cukiny
1 PL čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
1 PL čerstvo nakrájanej pažítky

Postup:
Rúru predhrejeme na 200 °C. Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami alebo vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Očistenú cibuľku nasekáme najemno, maslo rozpustíme, syr nastrúhame nadrobno. Do misy preosejeme múku so soľou, práškom do pečiva, sódou a štipkou papriky. V miske rozšľaháme cmar s vajcami, rozpusteným maslom, primiešame cuketu a petržlen a vlejeme na múku.
Zmes len krátko premiešame lyžicou, ak vzniknú hrudky múky, neprekáža to. Cesto rozdelíme do priehlbín v plechu na mafiny a pečieme asi 20 minút vo vyhriatej rúre. Upečené necháme päť minút chladnúť, potom vyberieme z formy a na mriežke ich necháme úplne vychladnúť.

Náš tip:
Do cesta pridajte za hrsť hrášku alebo kukurice, ochuťte bylinkami, ktoré vám práve rastú.

Ryžový puding s pečenými slivkami
Príprava: 20 minút & Pečenie a varenie: 60 minút & Chladenie: 2 hodiny

Potrebujeme:
kúsok celej škorice
1 hviezdičku badiánu
200 ml červeného hroznového džúsu
2 stredné biopomaranče
4 PL medu
1 l plnotučného mlieka
200 ml smotany
1/2 vanilkového struku
3 – 4 PL krupicového cukru
200 g guľatozrnnej ryže
1 Pl masla
1/2 kg sliviek

Postup:
Rúru predhrejeme na 140 °C. Do hrnčeka na varenie vložíme škoricu, badián, zalejeme džúsom a rovnakým dielom vody a zvaríme na polovicu. Stiahneme z plameňa, pridáme šťavu z oboch pomarančov a kôru nastrúhanú z polovice jedného a vmiešame med. Do menšej zapekacej misy rozložíme rozpolené odkôstkované slivky, zalejeme pripraveným odvarom aj s korením, zakryjeme navlhčeným papierom na pečenie a pečieme 30 minút. Necháme vychladnúť.
V hrnci privedieme do varu mlieko, smotanu, vanilkový struk, cukor a nakoniec prisypeme ryžu. Na miernom plameni povaríme za stáleho miešania domäkka, asi 40 minút. Po uvarení vytiahneme vanilkový struk, vmiešame maslo a necháme vychladnúť.
Z vychladnutých sliviek odstránime korenie, prípadne aj šupky a vidličkou ich roztlačíme. Slivky rozdelíme do pohárikov, pridáme ryžový puding a necháme úplne vychladnúť. Poháriky zatvoríme a uložíme na dve hodiny do chladu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Jedna starší fotka s dokonalé snídaně v @cafeletka ??. Dneska jsem měla snídani už v šest ráno. Probudil mě hlad a studený pot na čele z nočních můr, které mě od té doby, co zase spím ve svém starém pokoji u našich, pronásleduji. Je to jenom fáze, říkám si. Samota ve mně vždycky otevírá třinácté komnaty a skrze ticho ke mě promlouvají moje tužby i strachy. A realita je teď taková, že mám hodně “busy” život a ten cvrkot mě začíná vyčerpávat. Takže se jdu ještě na chvíli zachumlat pod peřinu a načerpat síly než vyrazím běhat do lesa. Mějte krásnej den?? #cafeletka #mojesnidane #ryzovypuding #zijemezdrave #kavarenskypovalec #moudrodne

Príspevok, ktorý zdieľa ČAS KÁVIČKY??‍?☕️ (@verca_emca),

Müsli tyčinky bez cukru
Príprava: 20 minút & Pečenie: 25 minút


Potrebujeme na 12 – 14 tyčiniek:

1/2 hrnčeka sušených sliviek
3 veľmi zrelé banány
1/2 hrnčeka zlatých hrozienok
2 hrnčeky ovsených vločiek
1/2 hrnčeka ľanových alebo konopných semienok
100 g lieskových orieškov
50 g nelúpaných mandlí
1/2 ČL mletej škorice
1/4 ČL soli

Postup:
Rúru predhrejeme na 180 °C, plech alebo pekáčik vyložíme papierom na pečenie. Ak sú slivky veľmi tvrdé, radšej ich 30 minút pred prípravou zalejeme horúcou vodou. Banány roztlačíme lyžičkou, slivky aj hrozienka nadrobno nasekáme. V miske zmiešame vločky, semienka, pokrájané oriešky a mandle, škoricu a soľ. Primiešame banány a sušené ovocie, dobre premiešame.
Hmotu natlačíme lyžicou do pekáča a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 20 – 25 minút. Upečený plát necháme asi 10 minút chladnúť, stiahneme ho z plechu a na doštičke ostrým nožom nakrájame na tyčinky. Vychladnuté uložíme vo vrstvách preložených papierom na pečenie do uzatvárateľnej nádoby a uchovávame v chlade.

Náš tip:
Tyčinky sú bez pridaného cukru, hmotu môžete prisladiť medom, javorovým sirupom či kokosovým cukrom. Ak ste ešte kokosový cukor neskúšali, oplatí sa! Očarí vás nádhernou vôňou a karamelovou chuťou. Kúpite v obchodoch so zdravou výživou. Alebo použite viac sušeného ovocia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Domácí musli tyčinky- ?recept: 400g nasekaných ovesných vloček? 50g vlaškých ořechů ?. 50g slunečnicových semínek 50g susěných datlí. 100g brusinek. 50g sušených goji. 1 větší banán ?. 80g jablečné přesnídávky ??. 60g rozpuštěného kokosového oleje. ??. 3 lžíce medu. ??. 1 lžíce skořice? Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vše nasypeme do misky. Banán s medem a kokosovym olejem dáme do mikrovlnky cca na 2 minuty, a vidličkou rozmačkáme banán. Vše smícháme. Rozprostřeme těsto do misky s vyšším okrajem, do výšky asi 1cm. Pečeme cca 50 minut na 160 stupnu a na poslednich 10 minut na 200 stupnů, aby vrch pěkně ztmavnul. Nechte vychladnout a pak nakrajíme. Dobrou chuť ???. #foodporn #food #foodstylist #foodblogger #foodstagram #tycinky #muslitycinky #muslitycinka #homemade #goji #orechy #ovesnevlocky #yummy #delikatessen #recept #zdraverecepty #fitness #fitnessgirl #fitneesfood #slecnakvetak #peceme #varime #svacinka #zkustovkuchyni #zkustojinak #zkustotaky #prague #praguegirl #bohnice #čimice

Príspevok, ktorý zdieľa Katerina Pavkova (@katie_pavkova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 08:23