Pekárenské výrobkypexels.com
StoryEditor

Čo so starým chlebom a pečivom? Nevyhadzujte ho, ale chutne recyklujte!

31.01.2019, 11:10
Recepty a tipy
Pečivo bezhlavo kupujú väčšinou všetci členovia rodiny. Samozrejme, kto by odolal pekárničkám, ktoré sú na každom kroku. A tak je pečiva v domácnostiach prebytok. Najčastejšie ho ľudia vyhodia, ale to je chyba!

Pečivo nevyhadzuje! Môže ho recyklovať TAKTO

Využite staré pečivo pri rôznych pokrmoch:

pripravte pre rodinu karbonátky;

zahustite s ním omáčky alebo polievky;

pripravte z neho na panvici krutóny;

môžeme ho pomlieť a využiť ako strúhanku;

Ďalej môžete:

rozdrobiť a pripraviť potravu pre vtáky alebo dať na kompost iným živočíchom;

pečivo rozdeliť a odložiť do mrazničky na horšie časy.

Extra tip

Pripravte si zo strúhanky fantastické pesto

Potrebujete:

veľkú hrsť bazalky;

50 g strúhanky;

1 strúčik cesnaku;

soľ;

75 ml extra panenského olivového oleja.

Postup: 

Lístky bazalky, strúhanku, cesnak a soľ rozmixujte. Počas mixovania do zmesi pomaly pridávajte olej a 30 ml studenej vody. Aby bolo pesto ešte lepšie, pridajte nastrúhaný parmezán.

Ideálne odkladanie pečiva

Vaše pečivo uchovávajte na suchom mieste, najlepšie v čistom látkovom vrecku prípadne v chlebníku. Skladovanie v mikroténovom vrecku zvyšuje riziko splesnivenia.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:04