Pečivo nevyhadzuje! Môže ho recyklovať TAKTO
Využite staré pečivo pri rôznych pokrmoch:
pripravte pre rodinu karbonátky;
zahustite s ním omáčky alebo polievky;
pripravte z neho na panvici krutóny;
môžeme ho pomlieť a využiť ako strúhanku;
Ďalej môžete:
rozdrobiť a pripraviť potravu pre vtáky alebo dať na kompost iným živočíchom;
pečivo rozdeliť a odložiť do mrazničky na horšie časy.
Extra tip
Pripravte si zo strúhanky fantastické pesto
Potrebujete:
veľkú hrsť bazalky;
50 g strúhanky;
1 strúčik cesnaku;
soľ;
75 ml extra panenského olivového oleja.
Postup:
Lístky bazalky, strúhanku, cesnak a soľ rozmixujte. Počas mixovania do zmesi pomaly pridávajte olej a 30 ml studenej vody. Aby bolo pesto ešte lepšie, pridajte nastrúhaný parmezán.
Ideálne odkladanie pečiva
Vaše pečivo uchovávajte na suchom mieste, najlepšie v čistom látkovom vrecku prípadne v chlebníku. Skladovanie v mikroténovom vrecku zvyšuje riziko splesnivenia.