Domáce šišky
StoryEditor

Dokonalé šišky z kefíru: Jemné, nadýchané a hotové za 15 minút!

25.01.2019, 12:25
Recepty a tipy
Ak premýšľate nad tým, aký dezert nachystať cez víkend, máme pre vás perfektný tip! Výborné, nadýchané šišky, pripravené z kefíru. A to najlepšie, ich príprava vám nezaberie veľa času.

Potrebujeme:

1 štipku vanilky;

1 lyžičku kypriaceho prášku;

4 lyžice cukru;

1 ks vajce;

50 g masla;

400 g hladkej múky;

200 ml kefíru;

1 hrnček oleja na vysmážanie.

Postup:

Maslo pred prípravou vyberte z chladničky. Potom ho vyšľahajte s cukrom a vajíčkom. Pridajte kefír a dobre premiešajte.

Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkou. Vypracujte cesto a podľa potreby pridajte múku. Cesto by sa nemalo lepiť, avšak zároveň nemôže byť príliš tuhé.

Pracovnú plochu posypte múkou a cesto na ňom rozvaľkajte na 1 cm. Pomocou dvoch rôznych pohárov začnite vykrajovať.

Na rozpálenom oleji vysmážajte z oboch strán do zlatista. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 12:27