Potrebujeme:
1 štipku vanilky;
1 lyžičku kypriaceho prášku;
4 lyžice cukru;
1 ks vajce;
50 g masla;
400 g hladkej múky;
200 ml kefíru;
1 hrnček oleja na vysmážanie.
Postup:
Maslo pred prípravou vyberte z chladničky. Potom ho vyšľahajte s cukrom a vajíčkom. Pridajte kefír a dobre premiešajte.
Pridajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkou. Vypracujte cesto a podľa potreby pridajte múku. Cesto by sa nemalo lepiť, avšak zároveň nemôže byť príliš tuhé.
Pracovnú plochu posypte múkou a cesto na ňom rozvaľkajte na 1 cm. Pomocou dvoch rôznych pohárov začnite vykrajovať.
Na rozpálenom oleji vysmážajte z oboch strán do zlatista. Nechajte vychladnúť a môžete podávať.