Potrebujeme:
2 hrnčeky hladkej múky
¼ lyžičky soli
¼ sódy bikarbóny
1 vajíčko + 1 žĺtok
½ hrnčeka cukru
½ hrnčeka masla (izbovej teploty)
2 PL pomarančového džúsu alebo likéru
3 PL bieleho vína
olej na vysmážanie
práškový cukor na posypanie
Postup:
Zmiešame hladkú múku, sódu bikarbónu, cukor a maslo. Pridáme vajíčko a pomarančový džús. Cesto vypracujeme do hladka. Počas miešania pridávame víno. Ak sa nám bude cesto lepiť, pridáme ešte múku.
Hotové cesto si rozvaľkáme. Nakrájame do pláty - 10 cm dlhé a 4 cm hrubé. Smažíme ich na rozpálenom oleji.
Keď sú usmažené do zlata, vyberieme ich, dáme na papierové utierky a posypeme práškovým cukrom. Koláčiky sú neuveriteľne jemné a ich pomarančovej chuti nikto neodolá.
Prajeme vám dobrú chuť!