profimedia
StoryEditor

Sladká bábovka ako predzvesť vianočného obdobia. S týmto receptom sa vám podarí na prvý pokus

17.12.2021, 12:00
Recepty a tipy
Ak máte chuť na bábovku, ktorá nebude do pár hodín suchá, tento recept je pre vás ako stvorený.

Potrebujeme:

4 vajcia, 250 g trstinového cukru, 250 g hladkej múky, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček vanilkového cukru, pol balíčku prášku do pečiva, 150 g čerstvých jahôd + jahody na ozdobu​

Postup:

1. Vajíčka si ušľaháme s cukrom do hustej svetlej peny. Za stáleho šľahania po dávkach prilejeme smotanu a nasypeme vanilkový cukor.
2. Zmiešame si múku s práškom do pečiva a dva razy preosejeme, aby sa nadľahčila. Pomaly s pomocou špachtle vmiešame do vajcovej zmesi, až kým sa celkom nespoja.
3. Jahody si očistíme, nasekáme nadrobno a vsypeme do zmesi. Hneď vlejeme do vopred pripravenej (vymastenej a vymúčenej) bábovkovej formy a pečieme asi 30 – 40 minút. Či je bábovka dopečená, vyskúšame pomocou drevenej špajle.
4. Ešte horúcu bábovku vyklopíme z formy a ozdobíme cukrovou polevou, alebo len posypeme práškovým cukrom a obložíme čerstvými jahodami. Môžeme podávať so šľahačkou.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 14:09