Katarína Kincelová
StoryEditor

Vegetariánsky guláš, ktorý chutí bez výčitiek

15.10.2017, 12:00
Recepty a tipy
Ako sme vám sľúbili v októbrovom čísle Evita magazínu v rámci „Klasiky v bezlepkovom šate“, ponúkame vám recept na trochu iný guláš. Chutí famózne a vhodný je naozaj pre každého.

 Vegetariánsky guláš

 Príprava: 5 minút & varenie: 25 minút

 

Potrebujeme na 4 – 5 porcií:

2 PL kokosového oleja

1 veľkú cibuľu, očistenú a najemno nakrájanú

2 – 3 zelené papriky nakrájané na kocky

8 paradajok nakrájaných na kocky

3 stonky zeleru nakrájané na kocky

3 strúčiky cesnaku, pretlačené

hrsť čerstvej nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

1,5 ČL morskej soli

1 ČL mletej rasce

2 ČL mletej sladkej papriky

1 PL majoránky

6 hrnčekov vody

 

Postup:

V hrnci na rozpálenom oleji opražíme na minútku cibuľu. Pridáme ostatnú zeleninu a koreniny, prikryjeme a pár minút smažíme. Zalejeme vodou, prikryjeme a varíme asi 25 až 30 minút, kým bude zelenina mäkká. Podávame s bezlepkovým chlebíkom.

 

Recept je: bez lepku, bez sóje, bez vajec, bez laktózy, nemliečny, bez orechov, vegetariánsky a vegánsky.

Vegetariánsky guláš Katarína Kincelová

​Tento recept pre vás pripravila foodblogerka Petra Nela z glutenfreesphere.com/sk.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 05:43