diva restaurant
StoryEditor

Vyskúšali ste už krém z červenej kapusty?

04.10.2017, 10:20
Recepty a tipy
Červená kapusta, čo s ňou? Napadne Vás príloha ku kačici, pečenému mäsu, možno šalát. Vyskúšajte netradičnú polievku, ktorá zaujme chuťou aj vzhľadom.

Krém z červenej kapusty od Michala Škorca, šéfkuchára Diva Restaurant v Trenčíne.

Okrem toho doprajete svojmu telu aj porciu zdravia. Kapusta je totiž zásobárňou vitamínov a minerálnych látok, a nielen tá kvasená. Svojím zložením pozitívne ovplyvňuje činnosť srdca, skvele prečisťuje organizmus a reguluje trávenie. Červená kapusta má dokonca niekoľko násobne vyšší obsah provitamínu A ako jej biela príbuzná.

Suroviny:

1 hlávka červenej kapusty asi 500 g, 150 g cibule, 1 dl oleja, rasca, škorica, cesnak, bylinky (tymian, rozmarín...), 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, 2 dl šľahačkovej smotany, 2 dl červeného vína, soľ, korenie, 50 g hnedého cukru, 1 dl vínneho octu, citrónová šťava

Postup:

Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme rascu, cesnak, škoricu, bylinky a poprášime cukrom. Necháme skaramelizovať a pokvapkáme vínnym octom. Pridáme nakrájanú kapustu a zeleninu. Osolíme a okoreníme, zalejeme červeným vínom a dusíme domäkka. Podľa potreby podlievame vodou alebo vývarom. Keď je kapusta mäkká, prilejeme smotanu. Všetko rozmixujeme na hladký krém a podľa potreby ešte dochutíme soľou a korením. Na záver polievku prepasírujeme cez sitko.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 17:04