PRÍPRAVA: 60 MINÚT
POTREBUJEME NA 4 PORCIE:
320 g cestovín rigatoni
500 g brokolice
100 g pancetty (alebo inú slaninku)
2 šalotky
200 ml smotany
100 g strúhaného parmezánu
2 PL strúhanky
4 vajcia
2 PL oleja
muškátový oriešok
korenie a soľ
maslo na vymastenie
4 zapekacie misy :)
POSTUP:
Očistíme brokolicu, rozdelíme ju na menšie hlávky a uvaríme v mierne osolenej vode. Cestoviny uvaríme v osolenej vode s 2 lyžicami oleja. Varíme ich len al dente ("na skus"). V rúre potom zmäknú. Pancettu nakrájame na kúsky a opečieme ju na väčšej panvici. Hneď ako pustí tuk, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku. Keď spení, stiahneme panvicu z varnej dosky. V miske vyšľaháme vajcia, osolíme, okoreníme a ochutíme strúhaným muškátovým orieškom. Posypeme väčšinou parmezánu, necháme si asi len tretinu. Nakoniec prešľaháme so smotanou. Do panvice s pancettou pridáme brokolicu, cestoviny aj vaječnú zmes. Všetko dôkladne premiešame. Zmes rozdelíme do zapekacích misiek, ktoré sme predtým vymastili maslom. Nakoniec zmiešame zvyšný parmezán so strúhankou a touto zmesou posypeme každú misku. Naplnené misky zapekáme v rúre približne 20 minút pri 220 °C.
Dobrú chuť :-)