Albatros Media
StoryEditor

Poďme sa báť, dojímať aj naladiť na svoju ženskú podstatu

03.10.2024, 00:00
PR Články

Pozeráte smutne na svoju policu, knihy z leta sú roztrúsené po kamarátkach a neviete, čo by ste si najbližšie prečítali? Možno máte chuť na dobré krimi, srdcervúcu romancu či zvláštnu fantasy, v ktorej sa vraždí pre zázračné knihy. Ak už nejaký čas uvažujete, že si potrebujete vyladiť svoj cyklus, máme skvelú knihu, ktorá poradí, ako na to, alebo si môžete v rámci zábavy vyskúšať hlavolamy na odhalenie páchateľa. Vybrali sme pre vás aj niekoľko ďalších tipov na knihy z vydavateľstva Albatros Media, ktoré vám spríjemnia jeseň a ponúknu atraktívne príbehy žien, na ktoré len tak ľahko nezabudnete.

Neuveriteľné, ale v sérii  Detektív Cormon Strike od Roberta Galbraitha už vychádza siedmy napínavý príbeh s názvom Vodný hrob. V pazúroch nebezpečnej sekty sa ocitne Will, ktorý zanechal štúdium na univerzite. Jeho znepokojený otec Colin Edensor, štátny úradník na dôchodku, sa ho snaží nájsť. A keďže ide aj o ženy, Strikeova detektívna partnerka Robin Ellacottová sa rozhodne infiltrovať do sekty a odíde do norfolskej komunity. Nič ju však nepripravilo na nebezpečenstvá, čo tam na ňu číhajú, ani na to, aké obete si to od nej vyžiada…

image
Albatros Media

Poznáte to, keď sa dve kamarátky pre niečo rozkmotria? A v prípade June Haywardovej a Atheny Liu nepôjde o muža, ale o knihu. Dve spisovateľky, z ktorých jedna je úspešná a druhá nie. Jedna zomrie za zvláštnych okolností a tá druhá je svedkom jej smrti. Knižná novinka Yellowface americkej prozaičky Rebeccy F. Kuangovej je tak brilantne napísaný príbeh, že sa nielen dozviete viac o svete vydávania kníh, ale jej príbeh nazrie aj do tém ako rasizmus, kultúrna akceptácia ázijských Američanov či plagiátorstvo. O tejto knihe sa určite ešte bude hovoriť.

image
Albatros Media

Skrýva sa vo vás druhá slečna Marplová? Návyková kniha Vraždoku od tajomného G. T. Garbera plná hádaniek preverí vaše deduktívne schopnosti a v 100 hlavolamoch si môžete vyskúšať, ako logicky uvažujete a či dokážete odhaliť páchateľa.

image
Albatros Media

Ak medzi vaše hobby patrí plávanie, tak určite siahnite po knihe 22 dĺžok od nemeckej autorky Caroline Wahlovej. Tri ženy, z ktorých Tilda študuje a pracuje v supermarkete, stará sa o sestru Idu a spoločne žijú s matkou, ktorá je alkoholička. Tilda by chcela prijať doktorandské miesto a každý deň si odpláva 22 dĺžok v bazéne. Podobne pláva aj Viktor, ktorý sa im pripletie do života a veci sa dajú do pohybu, ale možno až príliš...

image
Albatros Media

Ak niekedy príliš bojujete so svojou ženskou podstatou a rytmami tela, kniha Zladený cyklus od Angie Marie vás presvedčí o opaku. Naučí vás spoznať štyri fázy vášho menštruačného cyklu a prispôsobiť si podľa toho každodenné aktivity tak, aby ste nezanedbávali svoju tvorivosť, produktivitu, pohyb, stravu, romantické vzťahy, ale aj ďalšie aktivity.

image
Albatros Media

Pohľadom k oblohe od bestsellerovej americkej autorky Rebeccy Yarros vám odhalí príbeh dvadsaťročnej Paisley „Lee“ Donovanovej, ktorá má choré srdce a jej život visí na vlásku. Keď sa skoro utopí, spozná Jaggera, príťažlivého kadeta najťažšej leteckej školy a zrazu je len málo času na kopec vecí, ktoré by chcela stihnúť pred smrťou.

image
Albatros Media

Ak občas rady siahnete po fantasy, odporúčame Knihu dvier škótskeho prozaika Garetha Browna. Cassie Andrewsová vedie pokojný život, pracuje v newyorskom kníhkupectve a býva so svojou najlepšou kamarátkou Izzy. Napriek tomu cíti, že jej v živote niečo chýba. Jedného dňa však dostane od svojho obľúbeného zákazníka starú záhadnú knihu, ktorá dáva svojmu vlastníkovi magické schopnosti. Nanešťastie sú aj iní majitelia zázračných kníh, ktorí sú presvedčení, že aj pre samotnú Knihu dvier sa oplatí zabíjať.

image
Albatros Media
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
03. október 2024 00:02