Kristína Kövešová, ambasádorka projektu Pomocná labka útulkom2Bontonfilm
StoryEditor

Legendárna Lassie sa vracia a podáva pomocnú labku psíkom, ktorí to potrebujú

05.06.2024, 00:00
PR Články

Už o niekoľko dní vstúpi do kín pokračovanie dobrodružného príbehu o najslávnejšej kólii sveta. Tentoraz vydá sa na veľkú záchrannú misiu, aby ochránila svojich štvornohých kamarátov. Pomáhať im však nebude len vo filme a už vôbec nie sama. „Každý, kto príde na Lassie do kina, pomôže psíkom v slovenských útulkoch, ktoré sú na tom najhoršie,“ povedala počas víkendovej slávnostnej premiéry Kristína Kövešová.

Ponuku stať sa ambasádorkou projektu Pomocná labka útulkom prijala odvážna investigatívna novinárka preto, aby pomohla štvornohým miláčikom, ktorí to najviac potrebujú. „Útulky na Slovensku sú preplnené, často nemajú kapacity na to, aby zobrali ďalšie psy, nemajú ani na jedlo pre zvieratá, ale najmä na liečbu,“ vysvetlila prvým divákom v Cinema City Eurovea.

image
Bontonfilm

Distribučná spoločnosť Bontonfilm preto pri príležitosti uvedenia snímky Lassie: Nové dobrodružstvo venuje jedno percento z predaja každého lístka preutulky.sk. Organizácia, ktorá mapuje útulky psov na Slovensku, vyberie s Kristínou Kövešovou 26. augusta na Medzinárodný deň psov tie, ktoré sú na tom najhoršie a pomoc potrebujú najviac. „Potrebujú našu pomoc a ja sľubujem, že sa im budem snažiť aj naďalej pomáhať ako viem. Som si istá, že na Slovensku žije veľmi veľa dobrých ľudí a verím, že to spolu zvládneme. A pamätajte, kto ublíži zvieraťu, dokáže ublížiť aj človeku, Hrdinom môže byť každý z nás. Ďakujem za všetkých štvornohých,“ dodala moderátorka a redaktorka markizáckej relácie Reflex.

Dojemný príbeh o nerozlučnom priateľstve medzi chlapcom a jeho psom je pokračovaním filmu Lassie sa vracia, ktorý vznikol podľa svetového bestselleru Erica Knighta a ktorý v roku 2020 spôsobil skutočnú senzáciu. Uvádzali ho v 144 krajinách a z dlhosrstej kólie Lassie urobil skutočnú celebritu. Tentoraz budú odvaha a dôvtip dlhosrstej kólie obzvlášť potrebné, pretože musí prísť na kĺb záhadnému miznutiu niekoľkých psov a prekabátiť dvojicu prefíkaných zloduchov. Kto stojí za únosmi psíkov, medzi ktorými je aj Lassieho kamarátka, malá Jack Russell teriérka Pippa?

image

Lucia Hurajová s deťmi

Bontonfilm

Na víkendovej slávnostnej premiére filmu Lassie: Nové dobrodružstvo v Eurovea nechýbali ani známe tváre. Zúčastnili sa obľúbená moderátorka Alena Heribanová s vnučkami či herečka Lucia Hurajová s dcérami.

Lassie: Nové dobrodružstvo uvedie Bontonfilm do kín 20. júna 2024. Viac informácií o projekte Pomocná labka útulkom www.bontonfilm.sk/pomahameslassie.

image
Bontonfilm
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:13