Inca Collagen
StoryEditor

Najväčšou prekážkou ženy býva ona sama. Ako to zmeniť?

05.03.2024, 00:00
PR Články

My ženy sme zvláštne bytosti. Dokážeme neuveriteľné veci, a pritom sa tak často podceňujeme. Aj vy máte v hlave veľa dobrých nápadov, a predsa sa necháte odradiť jedným kritickým komentárom? Je čas rapídne zmeniť spôsob myslenia a začať si konečne veriť. Príkladom nám môžu byť úspešné ženy nielen v biznise.

Žijeme síce v dobe plnej výziev, ale aj obrovských možností. Už nemusíme sedieť v kúte a čakať na princa na bielom koni, nie sme odkázané na rodičmi dohodnutý sobáš a ani na prácu v rodinnom podniku len preto, že tam pracovala aj babka a prababka.

S možnosťami a slobodou rozhodovania je však potrebné narábať zodpovedne. Ak nie ste so svojím súčasným postavením spokojné a neviete nájsť odvahu začať nový život, silu môžete čerpať z príbehov iných žien, ktoré boli v podobnej situácii. Týka sa to rovnako práce, partnerských vzťahov, ako aj rodinného života.

Nikdy nie je neskoro začať úplne od nuly

Jednou z inšpirujúcich žien je aj zakladateľka a riaditeľka českého výrobcu morského kolagénu Inca Collagen. Romana Ljubasová ako vyštudovaná zdravotná sestra mala sen založiť biznis s hlbším zmyslom, ktorý pomáha ľuďom. Od zdravotníctva tak postupne prešla k podnikaniu a právu, keď sa jej podarilo rozbehnúť úspešnú spoločnosť zameranú na odškodňovanie účastníkov nehôd s trvalými následkami.

image

Romana Ljubasová, zakladateľka a majiteľka Inca Collagenu

Inca Collagen

Lenže aj keď sa v biznise darí, nemusí byť všetko ružové. Prišiel rozvod a práca vo firme už Romanu tak nenapĺňala. Cítila, že potrebuje pauzu. Zároveň premýšľala, v čom nájsť ďalšie naplnenie a zmysel. Túžba oddýchnuť si ju priviedla na dovolenku do Thajska. A nie len raz, v priebehu pár rokov tam cestovala pravidelne. Tu narazila na morský kolagén, ktorý bol všade naokolo. Ľudia ho užívali na podporu pleti, spevnenie pokožky, na krajšie vlasy a nechty, ale aj na podporu kĺbov. Ide totiž o esenciálnu bielkovinu, ktorú si telo síce tvorí samo, ale v dostatočnom množstve len do určitého veku.

Thajská lekárnička odporučila Romane užívať kolagén dokonca aj na slnkom spálenú pokožku. Romana začala kolagén voziť domov rodine a známym ako darček a odrazu ho chcel každý. Vtedy jej napadlo, že jeho účinky by mohli byť základom pre ďalšie podnikanie. Začiatky boli nesmierne ťažké - kolagén nebolo možné z Thajska dovážať vo veľkom, preto sa Romana rozhodla, že ho začne sama vyrábať. O doplnkoch výživy však nevedela nič. Osud jej úplne náhodou skrížil cestu s úspešným výrobcom výživových doplnkov, ktorý súhlasil s jej plánom pustiť sa priamo v Európe do výroby 100% čistého kolagénu z rýb. V roku 2015 vznikol Inca Collagen a jeho úspech bol raketový.

„Doslova z nuly na sto som sa dostala za štyri roky samostatného podnikania. Našetrené peniaze som chcela konzervatívne a prvýkrát v živote investovať. A namiesto kúpy bytu na prenájom som vložila peniaze do sna menom Inca Collagen. Ako jediný investor som začala cestu za snom o modro-zlatej zemeguli,“ rozpráva Romana o svojom sne priniesť kolagén k čo najviac ľuďom.

Jednotka na trhu

Dnes je Inca Collagen medzinárodne známou značkou a na Slovensku a v Čechách je ikonickým produktom, ktorý vyhráva rebríčky hodnotení a spotrebiteľské testy. Neustále pribúdajú noví a noví zákazníci, z ktorých sa stávajú verní priaznivci. Keď totiž produkt funguje, nie je dôvod ho meniť, aj keď patrí medzi tie drahšie. „Keď im splníme očakávania, ktoré sme sľubovali v reklame, potom je to v poriadku a stávame sa pevnými, a vtedy nás ľudia nevyradia, keď príde kríza,“ hovorí Romana Ljubasová.

Inca Collagen obsahuje len 100% čisté kolagénové peptidy z morských rýb, ktoré sa získavajú enzymatickým štiepením kolagénu. Mikronizáciou z nich výrobca tvorí prášok, ktorý nie je dochutený ani neobsahuje konzervanty. Čistota a citlivá výroba sú zárukou maximálnej účinnosti, ktorá presvedčila už viac než 250 tisíc zákazníkov.

„Mne pomohol proti vypadávajúcim vlasom, slabým nechtom a mám po ňom zdravšiu a krajšiu pokožku.“ Lenka Šípošová

„Mne pomohol Inca Collagen po úraze kolena, vďaka nemu ma prestalo bolieť a pravidelne ho užívam aj kvôli regenerácii vlasov, ktoré mi po poslednom pôrode pred 2 rokmi dosť výrazne vypadali. A ako bonus som už minulé leto zistila, že sa tak ľahko nespálim na slnku, hoci mám bledú, na slnko citlivú, pleť.“ Jaroslava Račková

Inca Collagen mal u ľudí taký úspech, že ho začali dávať aj svojim zvieratkám. Kolagén totiž potrebujú všetky stavovce - vrátane našich psov či mačiek. Toto nezastaviteľne viedlo k vzniku druhého produktu, ktorý si zákazníci doslova vypýtali. Je to Incapet Collagen - kolagén pre psy, mačky a kone vyrobený na úplne rovnakých princípoch. 100% čistý, morský, hydrolyzovaný a bioaktívny.

Podľa Romany pre ženy v dnešnom svete neexistujú hranice. Najmä ženy s deťmi majú obrovský tréning v manažovaní domácnosti, ktorý môžu preniesť aj do biznisu. „Ženy to majú také ťažké, ako to samy vidia. Ťažké je to, len kým to nezačnú vidieť inak. Proste vieme vychovávať deti a upratať, nakúpiť a uvariť a ešte ušetriť na darčeky a dovolenku. Potom jednoducho tento potenciál uplatníme v podnikaní,“ uzatvára úspešná podnikateľka. Je to zároveň aj odkaz pre všetky z nás. Ak sa to podarilo Romane, prečo by ste nemali byť úspešná napríklad aj vy? A to najmä v prípade, že prídu neúspechy. Nepodceňujte sa, nevzdávajte to a vytrvajte na svojej ceste.

Ak túžite po zmene, alebo máte nápad na produkt, ktorý budú ľudia milovať, zahoďte všetky svoje hlboko zaryté obavy a strach. Sen sa môže stať realitou, rovnako ako vznikol Inca Collagen, jeden z prvých morských kolagénov v našich končinách. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. máj 2024 06:03