Yves Rocher
StoryEditor

Jesenné vypadávanie vlasov? Objavte 5 tipov ako ho obmedziť!

13.09.2023, 00:00
PR Články

Jeseň a padanie vlasov idú často ruka v ruke. Ale nezúfajte, máme pár trikov v rukáve, ako tento problém zmierniť!

Je to tu. Opäť tu po roku máme obdobie, kedy sa pri každom česaní zhrozíme, koľko vlasov zase zostalo na kefe. Znie vám to povedome? Za jesenným zvýšeným padaním vlasov stojí hneď niekoľko príčin. Vypadávanie vlasov môže byť spôsobené prirodzenou obnovou vlasov, kedy sú jemné letné vlásky nahradzované pevnejšími vlasmi, ktoré budú odolnejšie v zimnom počasí. Príčinou môže byť ale aj zvýšený stres, ktorý sa pri prechode z pohodových letných dní objavuje. Toto jesenné padanie vlasov trápi ako ženy, tak aj mužov. Čo s tým?

image
Yves Rocher

1. Používajte vhodný šampón a kondicionér

Úplným základom vlasovej starostlivosti je bezpochyby dvojica šampón a kondicionér. Pokiaľ vás momentálne trápi vypadávanie vlasov, stavte na vlčí bôb, ženšen a agávu. Tieto látky rastlinného pôvodu sú obsiahnuté v šampóne a kondicionéri od značky Yves Rocher, konkrétne v rade na Podporu rastu vlasov. Výťažky z týchto rastlín stimulujú pokožku hlavy a spomaľujú padanie vlasov. Svojim vlasom tak pomôžete pri každom umývaní!


2. Doprajte svojim vlasom špeciálnu starostlivosť

Pri šampóne a kondicionéri však starostlivosť o vlasy nekončí. Nielen pri zvýšenom padaní vlasov sa treba o vlasy poriadne starať. Intenzívna kúra proti vypadávaniu vlasov vám v tejto sezóne príde určite vhod. Kúra obsahuje výťažky z vlčieho bôbu, ženšenu a agávy a tieto látky rastlinného pôvodu umožňujú rast nových vlasov, spomaľujú ich vypadávanie a podporujú hustotu.

PRO TIP: Kúru aplikujte a vmasírujte do pokožky hlavy pomocou masážnej kefy na vlasovú pokožku. Tá sa ešte viac prekrví a kúra bude tak účinnejšia!

image
Yves Rocher

3. Češte svoje vlasy správnym spôsobom

Možno ste to už zaznamenali, ale klasické česanie od korienkov po končeky nie je pre naše vlasy ideálne. Najčastejšie totiž máme strapaté práve končeky a vo chvíli, keď sa horlivo snažíme uzlíky rozčesať, dochádza k lámaniu vlasových vlákien, či dokonca k ich úplnému vypadávaniu. Vlasy si preto vždy začínajte česať od končekov a postupne sa prepracovávajte až ku korienkom.

4. Nezabudnite na detox vlasovej pokožky

Pre stimuláciu rastu vlasov je dôležité, aby vaša vlasová pokožka bola zbavená všetkých nečistôt, ktoré sa na nej usadzujú, či už ide o zvyšky používaných produktov, alebo o odumreté kožné bunky. S detoxikáciou vlasovej pokožky vám môže pomôcť Detoxikačná maska a peeling 2 v 1 od Yves Rocher, ktorá pokožku jemne vyčistí. Skvelý pomocník, ktorý sa používa pred nanesením šampónu!

image
Yves Rocher

5. Vymeňte gumičky za scrunchies

Nadmernému vypadávaniu vlasov môžu napomôcť aj obyčajné gumičky. Že sa vám to nezdá? Klasické gumičky majú vo zvyku pri rozpúšťaní vlasy lámať a vytrhávať. Nahraďte ich scrunchies! Tieto látkové gumičky sú šetrnejšie k vlasovému vláknu a zabraňujú lámaniu vlasov.

 

 
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. október 2024 10:26