Užite si letnú grilovačku s novinkami od Kauflandustock.adobe.com
StoryEditor

Čo si všímate pri nákupe mäsa? Okrem čerstvosti je dôležité vedieť aj toto!

24.08.2023, 00:00
PR Články

Máte radi tradičnú slovenskú kuchyňu? To by vám doma nemalo chýbať kvalitné bravčové či hovädzie. Ako ich pripraviť tak, aby vynikla skvelá chuť mäsa?

Bravčové mäso patrí medzi univerzálnu klasiku, ktorú dobre poznali už naše staré mamy. Dodnes sa mnohým zbiehajú slinky pri spomienke na nedeľný obed, ktorému kraľoval domáci rezeň. Pokiaľ však hľadáte niečo rýchlejšie a ľahšie na trávenie, za pár minúť môžete mať na stole parádny steak. Prípadne mäso namarinujte a prekvapte vašich blízkych letnou grilovačkou. Viete, aký druh je „naj“?

  • Bravčová panenská sviečkovica sa veľmi dobre hodí na opekanie a grilovanie. Možno ju tiež používať nakrájanú na kocky napríklad na soté. Často tvorí základ pre sviečkovicové steaky.
  • Pokiaľ hľadáte bravčové mäso s nízkym obsahom tuku, tou správou voľbou je karé. Je veľmi výživné, pretože obsahuje veľa proteínov. Pridaním korenia a soli ešte zvýrazníte jeho arómu. Používa sa predovšetkým na varenie, ale tiež na prípravu chudých grilovacích steakov, rezňov či cordon bleu.
  • Bravčová krkovička obsahuje okolo 15 % tuku, preto je pri pečení, grilovaní a dusení mimoriadne šťavnatá a aromatická. Možno ju grilovať, dusiť alebo piecť, je z nej tiež výborný guláš.
  • Ak si chcete pripraviť domáci hamburger, siahnite po bravčovom mletom mäse. Dávajte však pozor na jeho čerstvosť a pôvod, keďže toto mäso sa po zabití neupravuje a predáva sa surové. Pokiaľ nakupujete v Kauflande, môžete sa na jeho kvalitu stopercentne spoľahnúť.
image

Mäsové novinky K-Z lásky k tradícii

Kaufland

Náš tip: Mäsové novinky zo Slovenska

Privátna značka K-Z lásky k tradícii rozšírila svoj sortiment o obľúbené bravčové a hovädzie mäso, ako sú napríklad bravčové karé, stehno či krkovička bez kosti, ale aj hovädzia polievková zmes a mäso na guláš. Už čoskoro k nim pribudne hydina. A čo si máte pod označením K-Z lásky k tradícii predstaviť? No predsa slovenské výrobky vyrobené zo slovenských surovín, a to na základe tradičných domácich receptúr. Ich kvalitu už mnohí poznajú – v ankete Voľba spotrebitelia získavajú víťazné ocenenia už dva roky po sebe! Okrem spomínaného bravčového a hovädzieho mäsa ochutnajte aj tradičné maslo, mlieko, vajcia či jogurty. Ich kúpou navyše podporíte našich domácich dodávateľov.

„V novinkách K-Z lásky tradícii ponúkame výlučne slovenské mäso vysokej kvality. Bravčové aj hovädzie na našich pultoch spĺňa tie najprísnejšie kritériá,“ hovorí Silvia Hrušovská, vedúca oddelenia privátnych značiek Kaufland Slovensko a dopĺňa: „Zvieratá, z ktorých mäso pochádza, sú narodené, kŕmené, chované, porazené a mäso následne balené výhradne na Slovensku. A to je benefit, ktorý veríme, že ocenia aj naši zákazníci.“

 

Vedeli ste, že...?

Dodávatelia mäsa pre Kaufland musia spĺňať prísne kritériá, okrem iného maximálnu možnú recyklovateľnosť použitých obalov. Preto sú výrobky balené v plastových vaničkách, ktoré veľkosťou presne zodpovedajú ich hmotnosti. Aj tak sa predchádza plytvaniu. Reťazec tiež požaduje certifikáciu IFS. Tá zaručuje, že mäsové výrobky spĺňajú medzinárodné požiadavky na kvalitu a bezpečnosť. Samozrejmosťou je viacero kontrol kvality a čerstvosti mäsa, ktoré začínajú ešte pred vyexpedovaním tovaru od dodávateľa a zahŕňajú napríklad aj meranie teploty v úložnom priestore auta počas dopravy.  

 

image

Kvalitné slovenské potraviny zo Slovenska pod jednou strechou

Kaufland

Bravčové z welfare chovu

Tak čo, už ste si premysleli, čo dobré si dnes pripravíte? V prípade, že siahnete po novinkách z produktového radu K-Z lásky k tradícii,  mali by ste ešte čosi vedieť. Ošípané, z ktorých toto mäso pochádza, sú welfare. To znamená, že svoj život prežívajú v podmienkach, ktoré podporujú ich pohodu a znižujú stres.

Hlavným cieľom welfare chovu je zlepšenie životných podmienok vo výkrme ošípaných a hydiny, a to zväčšením plochy, na ktorej žijú, zvýšenou kontrolou, predĺženým výkrmom a ďalšími opatreniami. Sme presvedčení, že práve takýto chov sa prejavuje na kvalite mäsa a jeho chuti,“ vysvetľuje S. Hrušovská, Kaufland Slovensko. Označenie welfare sa používa pri hydine a bravčovom, no aj hovädzie a jahňacie mäso predávané v Kauflande pochádza zo slovenských fariem, kde dbajú na dobré životné podmienky zvierat.

image

Burrito s bravčovým mäsom

Kaufland

Vyskúšajte burrito s bravčovým mäsom a avokádovou salsou

Ak hľadáte inšpiráciu na letnú grilovačku, nedeľný rodinný obed alebo len tak, pretože ste dostali chuť na poctivé mäso zo Slovenska, nezabudnite, že všetko potrebné pre váš nákup zoženiete pod jednou strechou v Kauflande.

Ingrediencie na salsu:

1 bio limetku

3 vetvičky koriandru

1 avokádo

soľ

Na mäsovú zmes:

2 menšie cibule

2 strúčiky cesnaku

2 zelené papriky

450 g plátkov bravčovej krkovičky bez kosti K-Z lásky k tradícii

2 PL slnečnicového oleja

soľ, korenie

1 ČL čili vločiek

80  strúhaného syra Gouda

2 kukuričné tortilly

Postup:

Z limetky vytlačíme šťavu. Koriander umyjeme, osušíme a lístky nahrubo nasekáme. Avokádo prekrojíme, jadro odstránime, dužinu vydlabeme pomocou lyžice a nakrájame na kocky. Avokádo dáme do misky, jemne rozpučíme vidličkou a ochutíme koriandrom, šťavou z limetky a soľou. Ošúpanú cibuľu nakrájame na menšie kocky a cesnak na pásiky. Papriku umyjeme, osušíme, odstránime jadrá a nakrájame na pásiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Na panvici rozohrejeme olej a mäso prudko opečieme asi 4 minúty. Pridáme cibuľu, cesnak a papriku a spolu opekáme ďalšie 2 minúty. Ochutíme soľou, korením a čili vločkami. Posypeme goudou a premiešame. Panvicu zoberieme z plameňa a dáme bokom. Tortilly zohrejeme v rúre podľa návodu na obale. Placky naplníme mäsovo-paprikovou zmesou a salsou. Prajeme dobrú chuť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 22:49