Takto chutí MarokoKaufland
StoryEditor

Viete, ako chutí Maroko? Inšpirujte sa receptom od Pána Tymiána

16.08.2023, 00:00
PR Články

Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na cesty nepustí? Vyskúšajte recept, ktorý si zo svojich ciest po svete priviezol známy foodbloger.

Pána Tymiána netreba dlho predstavovať – jeho kuchyňa si už získala nejedného fanúšika. Tentokrát sa s vami rozhodol podeliť o svoje obľúbené jedlo z ďalekého Maroka.

„Maroko a konkrétne Marrakesh treba zažiť. Nekonečné chute a vône korenia na každom kroku sú presne to, na čo si spomeniem vždy, keď niekto povie Maroko,“ hovorí Pán Tymián a dodáva: „Harira je skvelý príklad jednoduchého, no chuťovo výrazného jedla, ktoré som nevynechal ani na jednej dovolenke v Maroku.“

Všetko potrebné na jeho prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Afiyet Olsun!

image

Pán Tymián

Kaufland

Harira podľa Pána Tymiána

Ingrediencie:

2 veľké cibule

2 mrkvy

4 strúčiky cesnaku

5 stoniek zeleru

2 červené čili papričky

100 g K-Bio zelenej šošovice

3 PL K-Bio olivového oleja

citrón

2 ČL mletej kurkumy

1 ČL mletej rasce

1 ČL mletej škorice

1 ČL mletého zázvoru

600 ml K-Bio konzervovaných paradajok

2 L kuracieho vývaru

300 g konzervovaného cíceru

1 hrsť čerstvého koriandru

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Konzervované paradajky si mixérom rozmixujeme na passatu (paradajkovú omáčku). V hrnci rozpálime olej, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Keď zmäknú, pridáme všetko korenie a chvíľku ho zarestujeme. Keď začne voňať, stiahneme oheň na stredný stupeň a pridáme očistenú, na tenké plátky nakrájanú mrkvu, a rovnako nakrájaný zeler. Všetko spolu restujeme asi 5 minút. Následne pridáme rozmixované paradajky, najemno nasekanú čili papričku a privedieme k varu.

Do polievky pridáme šošovicu a varíme, kým nie je mäkká. Konzervovaný cícer zlejeme z nálevu, pridáme ho do polievky a necháme prehriať (cícer je už z konzervy tepelne upravený a teda nie je potrebné ho variť). Polievku osolíme a okoreníme podľa chuti a pridáme nadrobno nasekaný koriander. Na tanieri stačí polievku jemne pokvapkať citrónovou šťavou. Prajeme dobrú chuť.

Recepty privezené z celého sveta, vrátane Maroka, Bali, Španielska a Francúzska, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte  kauflandkucharka.sk.

image

Pán Tymián Maroko Harira

Kaufland
 
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 04:25