Pavel Timofeev/stock.adobe.com
StoryEditor

Čo by kvalitné granule pre psov nemali obsahovať?

19.06.2023, 00:00
PR Články

Mať domáce zvieratko nie je len tak, a to najmä v prípade psa. Je to váš spoločník, člen rodiny, a zaslúži si dobrú a láskyplnú starostlivosť. Aj keď rodina svojho psíka miluje, častokrát zanedbáva jeho stravu. Poviete si, že mu pravidelne kupujú granule a pes nie je hladný. Aké granule však pes žerie?

Kúpiť najlacnejšie granule v potravinách nie je pre psa vôbec dobré. V prípade granúl určite neplatí, že čím lacnejšie, tým lepšie. Lacné granule sú častokrát lacné práve preto, že obsahujú minimum mäsa a zdravých olejov. Naopak sú plné látok, ktoré v kvalitných granuliach pre psov nemajú čo robiť.

Čo by kvalitné granule nemali obsahovať?

Nemali by obsahovať lepok

Ak prídete do obchodu s cieľom kúpiť granule, všimnite si zloženie. Ak na prvom mieste nájdete múku (lepok) alebo mäsokostnú múčku, granule by ste mali určite vrátiť naspäť na ich miesto. Lepok nie je pre zvieratá nebezpečný, zvieratá ho však nepotrebujú, obzvlášť v granuliach, kde je pridávaný na úkor podielu mäsa.

Nemali by obsahovať umelé farbivá

Granule by ste určite nemali vyberať podľa toho, ako vyzerajú. Platí, že čím farebnejšie, tým horšie. Mnohé farebné granule sú zafarbené len vďaka umelým farbivám, ktoré môžu vyvolať alergickú reakciu. Psy dokážu vnímať len niektoré farby, vrátane modrej a žltej. Zvyšok je viac menej šedý. Preto ak psovi kúpite červeno zelené granule, z farby sa môžete tešiť len vy. Napríklad v e-shope Panakei.sk nájdete kvalitné granule a krmivá, ktoré neobsahujú umelé farbivá.

Nemali by obsahovať dochucovadlá a iné konzervanty

Ak zháňate granule pre dospelého psa alebo kvalitné granule pre šteniatka, myslite na to, že by nemali obsahovať dochucovadlá, ani konzervanty. Dobré a zdravé dochucovadlá v podobe byliniek či zdravých olejov sú v poriadku. Ak však granule obsahujú veľa soli, cukru či klasických, našich, olejov, granule by ste kupovať nemali.

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 02:52