VH-studio/shutterstock.com
StoryEditor

3 dôležité veci, ktoré treba zvážiť pri hľadaní dámskej zimnej obuvi

12.04.2023, 00:00
PR Články

Vonku je ešte stále zima. Pre váš šatník to znamená jednu vec – zimných kabátov a útulných topánok sa ešte chvíľu nezbavíme. Jednou z najdôležitejších súčastí zimy je práve vaša obuv. Výber správneho páru dámskych zimných topánok môže znamenať rozdiel medzi pohodlným dňom a tým, ktorý je vyslovene mizerný. Ako si teda vybrať tie najlepšie topánky na zimu, ktoré budete chcieť nosiť hneď niekoľko sezón?

Zamerajte sa na štýly, ktoré sa vám páčia

Nech si každý hovorí čo chce, je nevyhnutné, aby vás topánky zaujali aj pre svoj štýl! Rôznorodý výber klasických a trendových možností k tomu dnes dokonca nabáda. Či už máte radi starosvetské jazdecké čižmy alebo sa prikláňate skôr k elegantným čižmám na platforme, musíte nájsť ten správny vzhľad, ktorý doplní váš šatník a osobnosť. Keď sa zameriate na štýly, ktoré najlepšie vystihujú vašu osobnosť, môžete si zaobstarať podobný štýl topánok na každé ročné obdobie. Ak teda milujete váš skvelý pár dámskych členkových topánok do práce, máte na výber z tisícov rôznych kúskov. Širokú ponuku dámskej zimnej obuvi nájdete napríklad na Eobuv.sk. Stačí si tak vybrať podobne vyzerajúci pár, ktorý je zateplený, a ochráni vaše nohy bez ohľadu na to, aké sú vonku podmienky. A ak uprednostňujete klasické čižmy, venujte trochu pozornosti aj tomu, čo s nimi nosíte. V tomto prípade sú ideálne legíny z vlny alebo flísu, prípadne stavte na úzke džínsy, ktoré vám pomôžu zostať v teple aj počas týchto sviežich dní.

image
Ivanova Ksenia/shutterstock.com

Zoznámte sa s funkčnou stránkou obuvi

Dôležitá časť každého výberu obuvi je práve je ich funkčnosť. Tá má v mnohých prípadoch predsa len prednosť pred tým, ako topánky vyzerajú. Od neskorej jesene až do neskorej jari sa totiž budete stretávať s vetrom, dažďom a snehom. Dobrou správou je, že moderné možnosti zohľadňujú pri svojej konštrukcii nielen estetiku, ale aj praktickosť, vďaka čomu je jednoduchšie ako kedykoľvek predtým nájsť pár topánok, ktoré spĺňajú všetky vaše potreby. Môžete tak pokojne siahnuť aj po rôznych elegantných značkových pároch  (napr. https://www.eobuv.sk/karl_lagerfeld.html), ktoré budú na každodenné nosenie rovnako vhodné, ako profesionálne alebo športové značky.

Čo konkrétne hľadať? Kým budete obdivovať farbu, materiál a pútavé detaily vami vybraného páru, porozmýšľajte aj nad outdoorovými doplnkami, ktoré ich odlišujú od základných módnych topánok. Medzi najdôležitejšie patrí materiál odolný voči poveternostným vplyvom alebo vodeodolná membrána, ktorá uzamkne vlhkosť a udrží vaše nohy v suchu. Najlepšie je vyhnúť sa akémukoľvek typu podrážky, v ktorej by ste sa mohli pošmyknúť. Zamerajte sa ale tiež na izoláciu. Na tom, čo je vo vnútri vašich topánok, záleží rovnako ako na tom, čo je zvonku.

Nájsť všetko v jednom kúsku, ktorý si zamilujete, sa môže zdať ako náročná úloha, ale nie je to až také náročné. Pri hľadaní atraktívnych materiálov jednoducho len hľadajte kľúčové výrazy, vďaka ktorým budete vedieť, že vaše topánky nepodľahnú vlhkosti a snehu.

Gumené podrážky a dobrá izolácia sú nevyhnutnosťou

Ďalej sa musíte zamyslieť nad podrážkou vašich topánok na zimu. Nechcete sa predsa v zime niekde pošmyknúť! Ideálnym materiálom je guma, ktorá dobre drží aj na zradnom teréne a poskytuje potrebnú trakciu.

Topánky vybavené dobrou izoláciou vám zase uľahčia život, či už sa sánkujete s deťmi alebo sa prechádzate po meste s priateľmi. Izolačné vrstvy zaisťujú, že vaše nohy zostanú v suchu a v teple, a tiež vám poskytnú pohodlnejšie nosenie.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:16