archív VH
StoryEditor

Kniha pre deti Frnk-Brnk z vydavateľstva Mafra žne úspechy

08.03.2023, 11:00
PR Články

Rozprávková kniha Frnk-Brnk z pera Viliama Hriadela bola nominovaná na titul Kniha Turca 2022. Hlasujte o najkrajšiu a najzaujímavejšiu knihu regiónu Turiec a vyhrajte skvelé ceny!

Viliam Hriadel, ktorého tvár poznáte aj z obrazovky Televízie Markíza (Búrlivé víno, Oteckovia, Susedské prípady...) či z divadelných dosiek, je nielen herec a režisér, ale najnovšie aj spisovateľ. Pre najmenších čitateľov napísal knižočku Frnk – Brnk, Príbehy z nášho sadu.

image

Knižku Frnk-Brnk uviedli do života herci Slovenského komorného divadla v Martine v rámci predstavenia rozprávky Traja veteráni.

Braňo Konečný

Zavedie v nej deti  do čarovného sveta vtáčej ríše, ktorej hlavnými hrdinami sú dvaja bratia, sýkorky Frnk a Brnk. Inšpiráciou mu bola nádherná príroda Turca a bezprostredné okolie hercovej zrubovej chaty. Keď práve neúčinkuje v divadle či v rozhlase, trávi tam takmer všetok svoj voľný čas nielen tvrdou drinou, akú poznajú všetci chalupári, ale aj pozorovaním obyvateľov blízkeho sadu a lesa.

Veršíky sám ilustroval množstvom veselých kresbičiek. K detskému divákovi má autor blízko - v martinskom Slovenskom komornom divadle ako režisér inscenoval množstvo rozprávkových titulov,  daboval postavy vo  filmových rozprávkach a nahrával aj rozprávkové cykly na audionosiče. Nie nadarmo sa hovorí, v každom mužovi je stále malý chlapec, ktorý má k rozprávkam blízko.

"Keď vám pri veršíkoch naskakujú aj obrázky, sú to skvelé veršíky:-) Knižka, ktorá bude vaše deti baviť a hlavne si ju budú veľmi rýchlo pamätať," hovorí o detskej knižke Evita Twardzik.

Knižka vyšla vo vydavateľstve Mafra Slovakia a v kategórii beletria je nominovaná na titul Kniha Turca 2022. Súťaž vyhlásila Turčianska Knižnica v Martine, na jej stránkach môžete práve tejto čarovnej detskej knižke venovať svoj hlas a získať tak rôzne vecné ceny.

Hlasovať o najkrajšiu a najzaujímavejšiu knihu v tomto regióne môžete na tomto odkaze.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:26