Shutterstock
StoryEditor

Top 4 mestá pre lacnú dovolenku

27.10.2022, 09:00
PR Články

Uvoľňovanie COVID obmedzení napomohlo naštartovať dovolenkové nálady u ľudí a dovolenkové agentúry opäť začali zvyšovať svoju aktivitu na sociálnych sieťach. Medzitým sa mnohé podniky vracajú do biznisu vďaka prílivu nových turistov. To mnohým dovolenkárom rozširuje možnosti, ako si užiť svoje dni voľna. No kde dovolenkovať, a ako? Dnes si pozrieme najlepšie mestské destinácie pre ľudí, ktorí chcú nájsť zlatú strednú cestu lacnej ale kvalitnej dovolenky.

Vaše mesto

Nie je záhadou, že mnohí Slováci preferujú zahraničné mestá, či už kvôli exotike alebo kvôli vzrušujúcemu dobrodružstvu, ktoré ponúka zahraničná dovolenka. Mesto, v ktorom žijete, prípadne mesto blízko vášho domova, však môže poskytovať kvantum vám neznámych atrakcií! Kvôli „zelenšej tráve na druhom brehu“ budú zahraniční turisti neraz vedieť o atrakciách vášho mesta a regiónu viac, než vy.

Český Krumlov, Česká republika

Trinásť tisícový Český Krumlov vám bude svojimi labyrintovými barokovými uličkami pripomínať omnoho pokojnejšiu verziu Prahy. Jeho cestičky vás dovedú k rozsiahlemu hradnému systému v centre mesta. Malebné mestečko, najmä v lete či jeseni, je ako keby priamo z maľovaného obrazu. V meste nájdete mnoho podnikov, či už kaviarní alebo reštaurácií, v ktorých sa zahrejete, najete a v niektorých si dokonca budete môcť užiť aj živú hudbu.

image
Shutterstock

Krakov, Poľsko

Pri návšteve Krakova sa môžete stretnúť so súzvukom festivalovej atmosféry a starej histórie. Krakov je presýtený pamiatkami stredoveku a raného novoveku, ktoré môžete navštíviť cez deň a následne sa môžete vydať ožitým nočným Krakovom a užiť si tak nezabudnuteľnú zábavu. V Krakove pravidelne prebiehajú festivaly, preto ak sa rozhodnete pre toto mesto, pokúste sa naplánovať si cestu tak, aby sa časovo zhodovala s niektorým z mnohých festivalov v meste. Medzi typické festivaly patrí napr. Letný jazzový festival či Filmový festival v Krakove.

Let do Krakova môžete zarezervovať za pomoci eSky, vďaka ktorej si môžete rýchlo a flexibilne vyhľadať všetky lety všetkých leteckých spoločností na jednom jedinom mieste. Rovnako si budete môcť zarezervovať ubytovanie, prípadne si rovno kúpiť balík leta s pobytom v hoteli aj cestovné poistenie za rozumnú cenu a širokým poistným krytím.

Bukurešť, Rumunsko

Bukurešť je jednoznačne skvelou a lacnou destináciou zároveň. Určite neprespite jej živý nočný život, no určite sa vyhnite preplneným barom v blízkosti centra. Mesto je tak historické ako aj moderné. Nájdete tu budovy rôzneho slohu, múzeá, majestátne budovy a veľa podnikov. Ak ste fanúšikom futbalu, nenechajte si ujsť zápasy klubov Steaua Bucureşti či dnes už bohužiaľ upadnutého Dinamo. Rumunsko je krajina rýchlej modernizácie a jeho románsko-balkánska kultúra so štipkou slovanských čŕt je skutočne unikátnym a častokrát prehliadaným výberom.

image
Shutterstock

Riga, Lotyšsko

Až tretina centra hlavného mesta Lotyšska je postavená v štýle secesie (tiež zvané art nouveau). Toto dych berúco lacné mesto sa pýši krásnou architektúrou a svojim ruchom. Čaká na vás moderná galéria Putti, ktorá rovnako je priestorom pre zorganizovanie rôznych podujatí, či múzeum Rīgas Birža, v ktorom nájdete tradičné, staré kúsky. Ak preferujete nočný život, staré mesto Rigy je plné známych barov.

V prípade, že sa vám naše odporúčania nezapáčili, máte unikátnu možnosť zakúpiť si lacnú letenka Dubaj s možnosťou bezplatného zrušenia. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:56