Shutterstock
StoryEditor

Trendy na leto – ktoré kufre sú hitom tejto sezóny?

02.09.2022, 00:00
PR Články

Keďže cestovné obmedzenia sa konečne uvoľnili, mnohí z nás sa tešia na dlho očakávanú dovolenku, či už doma alebo v zahraničí. Od vášho posledného balenia pravdepodobne ubehol už nejaký ten čas a mnoho vecí sa zmenilo – práve preto vám poradíme, aké kufre sú momentálne trendy, a ako si cestovný kufor vybrať.

S čím sa tento rok cestuje?

Trendy na rok 2022 sú predovšetkým o udržateľnosti a ekologickosti. Cieľom je teda nielen to, aby ste mohli cestovať štýlovo a za výhodnú cenu, ale aj to, aby ste boli šetrnejší k planéte. Je preto potrebné nájsť kufor, ktorý v sebe všetky tieto aspekty odráža. To by, samozrejme, v dnešnej dobe už nemal byť taký problém. Udržateľnosť je momentálne často skloňovaným slovom, najmä v oblasti módy. Aj preto sa čoraz väčší dôraz kladie na kvalitu. Je nutné vybrať si značky a kufre, ktoré prešli rôznymi záťažovými testami a nerozpadnú sa vám hneď počas prvého letu, ktorý s nimi absolvujete.

Keď sa vrátime k móde samotnej, horúcim trendom tohto roku je rozhodne cestovať zladená od hlavy až po päty. Vyberte si preto kufor vo farbe kabelky, alebo naopak, kabelku vo farbe vášho kufra. Pokiaľ chcete dosiahnuť úplne ideálny stav, ladiť by k vášmu kufru a kabelke mala aj vaša kozmetická taška. Stavte na módne pastelové farby a nebojte sa zladiť do jemnej sivej, púdrovej alebo svetlej ružovej, či dokonca do roztomilej detskej modrej alebo maslovej žltej. Jednoducho, popustite uzdu vašej fantázií a nechajte sa unášať na vlne farieb, ktorú nám toto leto ponúka.

image
Shutterstock

Na veľkosti záleží

Pri hľadaní vhodného kufra je snáď tým najdôležitejším aspektom jeho veľkosť. Najprv si u vašej leteckej spoločnosti skontrolujte najnovšie obmedzenia týkajúce sa batožiny. Tie sú totiž známe tým, že pravidelne menia predpisy a vyhlášky týkajúce sa kufrov, aby zarobili na pokutách a príplatkoch. Nenechajte sa preto nachytať! Posledný kufor alebo taška, s ktorou ste často lietali, dnes už nemusí vyhovovať tohtoročným obmedzeniam, preto určite hľadajte kufor s povolenými rozmermi. Správna veľkosť tašky vám môže pomôcť vyhnúť sa všetkým cestovateľským ťažkostiam, ktoré vás môžu na letisku postretnúť, a výrazne tak ovplyvniť pocit z vašej dovolenky už na jej začiatku.

Pokiaľ ale cestujete autom alebo autobusom, tieto problémy vám nehrozia. V tom prípade hľadajte veľkosť kufra, ktorý je dostatočne objemný, aby ste do neho zbalili všetko, čo potrebujete, no zároveň nie je sám o sebe ťažký, a ľahko sa s ním manévruje. Ideálne sú tiež 360° kolieska, vďaka ktorým zvládnete pohodlne odniesť, alebo skôr odtlačiť, aj ten najväčší a najťažší kufor.

Kufre na kolieskach sú stále najobľúbenejšou cestovateľkou možnosťou, či už ide o dlhé alebo krátke vzdialenosti. Ak často cestujete, investujte do kvalitného a odolného kufra. Väčšina veľkých značiek teraz ponúka puzdrá vyrobené z recyklovaných plastov, nylonov a organickej bavlny. Rastie aj trend veganských kožených tašiek vyrobených z hubovej kože a alternatív korku. Môžete si tak vybrať alternatívu, ktorá bude štýlová a funkčná zároveň.

Tipy na výber správneho kufra

Pre pokoj v duši je potrebné mať kvalitný kufor, ktorý vás na cestách nesklame. Nezabudnite preto napríklad na bezpečnostné zámky. TSA zámky sú celosvetovo schválené bezpečnostné zámky, ktoré udržia váš majetok v bezpečí. To je pri cestovaní s notebookmi a drahými zariadeniami veľmi dôležité. Ďalším rozhodnutím, ktoré musíte urobiť je, či si vyberiete tvrdé alebo mäkké puzdro. Puzdrá s tvrdými povrchmi sú obľúbené a udržia vaše veci nepoškodené. Škála farieb a vzorov z nich robí veľmi elegantnú možnosť. Navyše sú často vodotesné a ľahko sa čistia. Mäkké kufre sa však výrazne ľahšie balia, najmä ak do nich chcete vtesnať ešte niekoľko vecí navyše.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:12