Footshop
StoryEditor

Kožená kvalita v podobe Dr. Martens

30.08.2021, 00:00
PR Články
Už od narodenia dieťaťa sa vždy začína medzi rodičmi a priateľmi riešiť to, aké topánky bude nový člen rodiny nosiť. Hľadá sa ideálny typ, veľkosť a značka. Pravdou je, že inak tomu nie je po celý život, pretože chodidlá nás všade nosia, zaťažujeme ich, takže by sme im mali dať to najlepšie, čo obuvnícky trh ponúka. Máme dobrý tip!

Nešťastné zranenie, historický nápad

Každý, kto sa zaujíma o kvalitnú obuv a orientuje sa v tých najlepších značkách topánok, sa už určite stretol s Dr Martens modelmi, ktoré sú známe aj pre svoju históriu a vznik. Táto značka sa často označuje aj ako Docs, DMs alebo Doc Martens a je typická svojimi žltými švami. Vznik topánok pod touto značkou siaha až do druhej svetovej vojny, keď si nemecký doktor Klaus Martens zranil členok počas lyžovačky. Práve tento nepríjemný zážitok mu vnukol nápad na vyrobenie pevných topánok, ktoré budú pohodlné a odolné.

Len o pár rokov neskôr boli topánky kúpené britskou firmou R. Griggs Group Ltd., ktorá sa postarala o raketový vzostup topánok Docs. Dnes sú na trhu modely ako pre ženy, tak aj pre mužov a každý si vyberie to svoje. Na zimu aj leto.

Stoja za svoju cenu

Okolo topánok Dr. Martens pretrváva aj v dnešnej dobe obrovský hype a je tak trochu prestíž ich mať vo svojej kolekcii. Avšak, treba uznať, že topánky sú hodné svojej ceny nielen kvôli značke, ale aj kvôli kvalite, keďže sú vyrobené z pravej kože. Vďaka tomu si môžete byť istí, že vám vydržia dlhé roky a ich kúpu neoľutujete. Môžete s nimi rátať aj na päť až sedem rokov. Nájdete ich aj v ponuke v e-shope FTSHP, kde si zo širokého sortimentu vyberie každý.

Tieto topánky boli doktorom Märtensom navrhnuté a vyrobené primárne kvôli ich efektívnemu využitiu a pohodliu pri nosení. Vtedy sám Märtens ešte netušil, akú úspešnú budúcnosť jeho topánky budú mať. Modely Dr. Martens sú odolné, koža sa len tak nepoškodí, avšak buďte pri ich nosení opatrní pri daždi či v snehu. Vlhkosť a voda môžu kožu poškodiť, nakoľko topánky nie sú vodoodolné. Preto je nevyhnutné používať impregnačné prostriedky, aby ste sa tomuto účinku vyhli.

Vedeli ste, že niektoré modely Dr. Martens sú označované ako vegánske? Tieto topánky sú vyrobené z polyuretánovej zmesi, ktorá je priedušnejšia a menej toxická. Táto kolekcia vegánskych Dr. Martens topánok je vodoodolná.

Pri nosení topánok tejto značky uvidíte, ako rýchlo sa koža prispôsobí vášmu chodidlu a aké pohodlné sú. Na výber má Dr. Martens vysoké modely, nižšie členkové topánky, ale aj otvorené sandále. Väčšinou sú topánky v čiernej matnej či lesklej farbe, alebo v bielej. Stretnúť sa môžete aj s extravagantnejšími potlačami. Aké zvolíte vy? Ostanete pri klasike alebo máte odvahu na bláznivú, no kvalitnú obuv? S Dr. Martens bude každý ich majiteľ spokojný.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 19:06