SOS pre vašu pleť aj počas leta!unsplash.com
StoryEditor

SOS pre vašu pleť aj počas leta!

13.08.2021, 00:00
PR Články
Letné horúčavy a opaľovanie na priamom slnku dávajú pleti poriadne zabrať. Pigmentovým škvrnám a vysušenej zvráskavenej pokožke sa dá predchádzať správnou starostlivosťou. Najmä ženy, ktorým záleží na mladom vzhľade by sa priamym slnečným lúčom mali vyhýbať. Ak sa predsa len rozhodnete, že slnku neodoláte, okrem kvalitného opaľovacieho krému s vysokým UV faktorom pamätajte aj na kvalitný kolagén. Navyše ak si zakladáte na sviežej pokožke bez vrások, bohatých a hustých vlasoch, pevných nechtoch a zdravých kĺboch, mali by ste kolagén užívať aj počas letných mesiacov pravidelne.

A nielen to, mali by ste sa predovšetkým vyhnúť faktorom, ktoré ovplyvňujú jeho úbytok v tele. Strava s vysokým obsahom cukrov, nadmerné opaľovanie, nedostatok vitamínov a živín, fajčenie a znečistené ovzdušie sa priamo podieľajú na strate kolagénu.

Ľudské telo stráca kolagén postupne, od chvíle, kedy sa narodíme. Sieť kolagénových väzieb v tkanivách sa postupne mení. V staršom veku sú tieto väzby značne rozrušené a nepravidelné. Keď sa stráca kolagén v pokožke, vznikajú vrásky, pokožka stratí pružnosť a začne ovísať. Starnutie sa prejaví oslabením kostnej štruktúry, stratou svalovej hmoty a ukladaním tuku. SOS pre vašu pleť aj počas leta! SOS pre vašu pleť aj počas leta! Fit4you Mix kolagénu Fit4you pripravili odborníci na zdravú výživu, ortopédie a dermatológie. Napumpovali tento kolagén tak, aby mal mnohonásobnejšie vyšší efekt na aký ste boli doteraz zvyknutí.

Jednou z jeho popredných  zložiek je bravčový hydrolyzovaný kolagén. Hydrolýza je komplikovaný chemický proces, ktorého výsledkom je pre telo ľahšie prijateľná hydrolyzovaná látka. Telo si vďaka nej povyberá čerešničky na „kolagénovej torte“ a rovno ide na miesta, kde je to najviac potrebné. Dvojkou v zložení je chondroitín sulfát. Je hlavnou súčasťou  ľudskej chrupavky. Zadržiava v nej vodu, čím zabezpečuje jej elasticitu a mechanické vlastnosti a zároveň umožňuje iným molekulám pohybovať sa cez chrupavku.

SOS pre vašu pleť aj počas leta! SOS pre vašu pleť aj počas leta! Fit4you A čo tak kyselina hyalurónová? Nemôže chýbať. Spolu s kolagénom je základným stavebným prvkom kože. Spomaľuje proces starnutia, pôsobí antioxidačne, udržiava pleť pevnú, regenerovanú, viaže a zadržiava množstvo vlahy. Vekom rovnako klesá jej tvorba, takže by ste si ju mali dopriať nielen zvolením vhodných krémov ale aj výživových doplnkov. Za zmienku stojí aj prírodná síra s tajuplným názvom – Metylsulfonylmetán. Je zdrojom organickej, biologicky najlepšie vstrebateľnej formy síry, ktorá má vysoko pozitívne terapeutické a preventívne vlastnosti. V našom tele pôsobí tak, že zvláčňuje vnútorné väzivové a chrupavkové tkanivá, ktoré sú následne pružnejšie a odolnejšie. Je to tretí najhojnejší minerál v ľudskom tele.

Kolagén Fit4you si môžete zakúpiť v sieti dm -drogérií a čoskoro aj v sieti 101 drogérií.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 04:59