Dámy, počuli ste už o combat boots? Pozrite si najnovšie trendy!
StoryEditor

Dámy, počuli ste už o combat boots? Pozrite si najnovšie trendy!

25.01.2022, 00:00
PR Články
Combat boots nosili pôvodne vojaci pri výcviku, ale aj počas boja, alebo napríklad aj na slávnostné ceremónie. Dnes si ich aj na ulici všimnete takmer všade. Čo sú ich výhody a ako ich nosiť?

Combat boots v modernom prevedení sú navrhnuté tak, aby dostatočne priľnuli k nohe, podporili stabilitu členkov a chránili chodidlá a kotníky pred nepriaznivým počasím. Pôvodne boli tieto “traktorky” určené do náročných klimatických podmienok, ako je prostredie džungle či púšte.

Ako sa combat boots nosia v módnom svete

Základom sú moderné udržateľné materiály. Väčšinou sa combat boots vyrábajú z tvrdenej nepremokavej kože a mnoho kúskov obsahuje aj známu technológiu Gore-Tex, ktorá pomáha s odvetrávaním.

Novodobé materiály pomáhajú predchádzať pľuzgierom tým, že znižujú trenie a tlak. Ak zvolíte vysokokvalitnú kožu, vyššia členková topánka bude odolná a zároveň bude chrániť vaše nohy.

Čižmy sú príznačné a obľúbené v subkultúrach ako goth, punk, grunge, heavy metal, industrial, skinhead a BDSM. Rovnako tak sa ale využívajú aj ako pracovná obuv.

V čom spočívajú výhody combat boots

Módni nadšenci, ale aj ľudia, ktorí uprednostňujú praktickosť, sa väčšinou rozhodnú pre kúpu combat boots z niekoľkých dôvodov:

  • odolnosť, pohodlie a ďalšie úžitkové vlastnosti,
  • čižmy sú navrhnuté tak, aby boli pohodlné na dlhodobé nosenie,
  • majú dlhšiu životnosť ako módne čižmy,
  • sú vhodné pre milovníkov vintage štýlu.

Ako predísť bolesti nôh v topánkach

Je dôležité, aby sme svoje nohy nepovažovali za samozrejmosť. Problémy s chodidlami sú bežné, spôsobené genetikou, fyzickým tréningom, záťažou, ale často aj nosením nevhodnej obuvi. 

Kľúčom k zdravým nohám sú dobre padnúce topánky, vďaka ktorým predítete pľuzgierom, mozolom a otlakom. Päta topánky by mala priliehať k zadnej časti chodidla, aby prsty mali vpredu potrebný voľný priestor. Topánky si vždy správne zašnúrujte, aby v nich nevznikalo trenie, ktoré môže viesť k nepríjemným pľuzgierom. Dajte si pozor, aby vám neboli príliš male a tesné. Budete si tak mačkať prsty, čo vedie k neželanej bolesti nôh počas chôdze.

Prečo nosiť combat boots

Nebojte sa štýlových čižiem, ktoré sa stanú výrazným prvkom vášho outfitu. Typicky spoľahlivou značkou v tomto odvetví sú Dr. Martens - alias grungeom inšpirovaný vzor šnurovacej obuvi. Pohodlne a ľahko ich skombinujete s takmer každým možným odevom.

Zlaďte svoje robustné traktorky s niečím jemným a ženským, ako sú maxi šaty s potlačou a pastelové kúsky. Prikloniť sa môžete aj k vojenskej téme so štruktúrovaným sakom a zastrčenými nohavicami. Prípadne sa nebojte zostaviť si outfit, ktorý je niekde medzi tým - určite zaujmete.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 06:37