Funkčný a dekoratívny doplnok záhrady či terasy, ktorý vám spríjemní životShutterstock
StoryEditor

Funkčný a dekoratívny doplnok záhrady či terasy, ktorý vám spríjemní život

27.01.2022, 23:00
PR Články
Majitelia nehnuteľností, ktorí majú to šťastie vlastniť aj záhradu, chcú tento priestor využívať čo najširšie. Relaxačné chvíle na vlastnej terase sú predsa v dnešnej náročnej dobe nevyhnutnosťou. Žiaľ, nielen v zime, ale aj cez leto je veľa dní, keď počasie tieto plány prekazí. Príde náhly dážď alebo silný vietor a pohoda na terase či záhrade sa rýchlo skončí a majitelia nehnuteľností sa musia v dobrom aj zlom utiahnuť do domu.

Ani pri veľmi silnom slnku nie je pobyt na otvorenej terase vždy príjemný. Určitá forma zastrešenia sa v tomto prípade javí ako najlepšie riešenie. Ktorá možnosť zastrešenia je však najvhodnejšia? Odpoveď na túto otázku nájdete v našom článku.

Multifunkčná pergola

Pergoly vyrobené z kovu sú nielen atraktívnym dekoratívnym prvkom do exteriéru, ale ponúkajú aj ochranu pred slnkom, súkromie a ochranu pred dažďom ako zastrešenie terasy.

Konštrukcia takejto modernej pergoly je vždy rovnaká. Strecha je položená na niekoľkých pároch stĺpov, pričom je čiastočne alebo úplne otvorená. Bočné steny sú tiež vzdušné, no môžete si ich vybaviť do exteriéru vhodnými žalúziami, ktoré sa dajú pohodlne ovládať.

V závislosti od materiálu slúži takáto lamelová pergola ako ochrana pred slnkom, vytvára súkromie a chráni pred nepredvídateľnými prejavmi počasia. Aj preto sa často používa ako zastrešenie na sedenie na terase.

Výhody, ktoré si zamilujete

Vo všeobecnosti tie najlepšie pergoly disponujú nasledujúcimi výhodami:

  • dokonalý poskytovateľ tieňa;
  • ochrana pred slnkom a poveternostnými vplyvmi;
  • netradičný dekoratívny prvok;
  • útulné a komfortné prostredie;
  • jednoduchá údržba a obsluha.

Funkčný a dekoratívny doplnok záhrady či terasy, ktorý vám spríjemní život Funkčný a dekoratívny doplnok záhrady či terasy, ktorý vám spríjemní život Shutterstock

Moderná pergola vytvára spolu s kvalitnými vonkajšími žalúziami na oknách domu dokonalú symbiózu, ktorá bude na vás pôsobiť pozitívne. A čo je dnes dôležitejšie, ako okolie, v ktorom sa cítime dobre?

Postará sa o vaše pohodlie na čerstvom vzduchu po celý rok

Bioklimatické pergoly umožňujú cielenú reguláciu slnečného žiarenia a prirodzeného komfortu v každom ročnom období vďaka vlnitým lamelám na streche. Tento systém vytvára z bioklimatickej pergoly originálny prvok záhrady s ďalšími výhodami, medzi ktoré patrí:

  • ochrana pred slnkom a UV žiarením;
  • prirodzená cirkulácia zdravého vzduchu;
  • regulácia dopadu svetla;
  • vysoká pevnosť ukrytá v ľahkej konštrukcii.

Pokiaľ teda relax na čerstvom vzduchu vyhľadávate takmer každý deň, nechajte si tento systém inštalovať aj na vašu záhradu a terasu a uvidíte, že vytvorenie podmienok na oddych nebude už tak náročné. S pergolou je predsa radosť žiť. Tak sa o tom presvedčte.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 01:36