Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí?Shutterstock
StoryEditor

Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí?

04.11.2021, 23:00
PR Články
Nočný stolík je nielen elegantnou dekoráciou každej spálne, ale zároveň aj praktickým úložným priestorom. Poslúži totižto na odkladanie všetkých drobnôstok, ktoré chcete mať stále na dosah ruky z postele. Pokiaľ ho ešte nemáte, rozhodne by ste mali porozmýšľať nad jeho kúpou! Ktoré veci si všímať pri výbere toho najlepšieho nočného stolíka do vašich priestorov?

Základné vlastnosti nočného stolíka

Pri výbere nočného stolíka je dôležité myslieť na výšku. Tá by mala korešpondovať s posteľou. Načahovať sa po veci odložené hlboko pod úrovňou matraca rozhodne nie je nič príjemné. Výhrou však nebude ani neprimerane vysoký stolík. Ten vám môže uštedriť bolestivé poranenia, pokiaľ z nepozornosti do neho narazíte hlavou či inou časťou tela.

Materiály nočných stolíkov

Nočné stolíky sa obvykle vyrábajú z dreva, avšak stretnúť sa môžete aj s kovovými variantmi. Niektoré špeciálne druhy majú dokonca prvky zo skla. Nech už teda preferujete akýkoľvek materiál, rozhodne si prídete na svoje.

Tip od dizajnéra: Veľkej obľube sa tešia nočné stolíky s prirodzenou štruktúrou dreva. Tie do spálne vnesú jemný nádych prírody a vytvárajú upokojujúcu atmosféru.

Dbajte na praktickosť

Myslite aj na to, že nočný stolík nie je len obyčajnou dekoráciou. V prvom rade plní praktický význam. Na trhu natrafíte na verzie vybavené zásuvkami, rôznymi poličkami či elegantne usporiadanými priehradkami. Všetkým drobnostiam tak nájdete svoje miesto, čím zároveň vyťažíte zo stolíka maximálnu úžitkovú hodnotu.

Farby podľa vašich predstáv

Samozrejme, nočný stolík by mal byť farebne zladený so zvyškom spálne. Či už so stenami, obliečkami, alebo nábytkom. Rozhodne nespravíte chybu, keď si vyberiete verziu s priznaným dreveným povrchom. Alebo môžete vašu spálňu oživiť nejakou netradičnou farbou. Trendom sú napríklad pastelové odtiene.

Elegantné riešenie: Zaujímavou voľbou sú biele nočné stolíky. Tie sú skvelým doplnkom nielen do moderne, ale aj retro, industriálne či vidiecky zariadených spální. Vyberať si ich môžete napríklad na portáli Biano, kde nájdete širokú ponuku verzií so zaujímavým dizajnom. Pri hľadaní viete využívať prehľadné filtrovanie produktov, v rámci ktorého si viete navoliť nielen maximálnu cenu nočného stolíka a jeho farbu, ale tiež ďalšie zaujímavé a dôležité parametre.

Nočný stolík a jeho dizajn

Ktorý nočný stolík najlepšie zapasuje do vašej spálne? Prinášame vám niekoľko tipov na zaujímavé modely, pri pohľade na ktoré môžete načerpať užitočnú inšpiráciu.

Nočný stolík na nôžkach

Elegantné riešenie, ktoré vynikne najmä v moderne zariadených spálňach. Jeho praktickým benefitom je skutočnosť, že sa vám za ním nebude zhromažďovať prach – môžete ho ľahko povysávať.

Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Shutterstock

Závesný nočný stolík

Netradičný dizajn, ktorý umocní vzdušný dojem z priestoru spálne. Výhodou je, že nočný stolík si viete namontovať do ľubovoľnej výšky podľa vašich potrieb a preferencií.

Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Shutterstock

Retro nočný stolík

Pokiaľ chcete vašej spálni dodať originálny charakter a jedinečný nádych histórie, retro nočný stolík môže byť tou správnou voľbou. Okrem elegantného dizajnu poteší aj praktickými zásuvkami.

Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Prečo mať nočný stolík a čo všetko naň patrí? Shutterstock

Čo patrí na nočný stolík?

Nočný stolík by nemal byť skládkou všetkých „harabúrd“, ktoré sa vám povaľujú po spálni. Uložené na ňom majte len to, čo naozaj potrebujete mať vedľa postele. Napríklad, skvele poslúži ako odkladací priestor na rozčítanú knihu, vreckovky či nabíjačky. Môžete si na neho odložiť telefón, tablet alebo budík s hodinami.

Tip na záver: Pokiaľ chcete váš nočný stolík niečím obohatiť, môžete si na naň dať rámik s fotkou vašich blízkych, malú rastlinku alebo elegantnú lampičku.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. júl 2024 03:03