Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyneElectrolux
StoryEditor

Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyne

02.11.2021, 23:00
PR Články
Aj keď sa môže zdať, že na klasických teplovzdušných rúrach už niet čo zlepšovať, parné rúry vás presvedčia o opaku. Ponúkajú zdravšie pečenie a množstvo intuitívnych technológií, ktoré vám uľahčia život.

Ak je zdravý životný štýl pre vás alfou a omegou, určite oceníte zdravé jedlá pripravené v parnej rúre. Použitie pary totiž vo vnútri rúry udržiava počas celého procesu pečenia ideálnu úroveň vlhkosti, takže netreba používať žiadne tuky a oleje navyše. Para tiež pomáha zachovávať chuť, prirodzenú farbu a textúru jedla, ale aj obsah živín, vitamínov a minerálov. Jedlá z parnej rúry sú vďaka tomu nielen zdravšie, ale aj chutnejšie.

Tento benefit pary sa prejaví aj pri ohrievaní jedál. V parnej rúre si už za pár minút ohrejete jedlo bez toho, aby ste narušili jeho štruktúru alebo znehodnotili jeho chuť. Vďaka tomu nemusíte variť každý deň a spotrebovávať tak viac energie, než je nutné – elektrickej aj tej vašej.

Čerešničkou na torte je možnosť v parnej rúre pripravovať viacero jedál naraz. Mäso, zeleninu či koláč už nemusíte piecť postupne, a to vďaka tomu, že v pare sa arómy a chute neprenášajú medzi jednotlivými jedlami. Čas vám ušetrí aj to, že príprava pokrmov v pare trvá kratšie, takže už nikdy nestrávite celý deň prípravou nedeľného obedu.

Pečenie nikdy nebolo také pohodlné

 Parné rúry Electrolux navyše do vášho života vnesú množstvo technológií a funkcionalít, bez ktorých si ho čoskoro ani nebudete vedieť predstaviť. Základom je funkcia Steamify®, ktorá prakticky pečie za vás. Stačí zadať teplotu pečenia a rúra si už sama nastaví dĺžku pečenia či množstvo pridanej pary, vďaka čomu sa jedlo pripraví do dokonalosti a úplne bez starostí. O perfektne pripravené jedlo sa stará aj teplotná sonda, ktorá vám umožňuje monitorovať proces pečenia meraním teploty priamo vo vnútri jedla. Dokonca vám oznámi, keď bude jedlo upečené na požadovanú teplotu a zastaví pečenie.

Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyne Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyne Electrolux Vašu parnú rúru môžete využívať aj na diaľku vďaka funkcii ConnectedCooking. Z vášho smartfónu môžete pohodlne nastaviť a meniť čas či teplotu rúry, takže máte vaše pečenie pod palcom, kdekoľvek ste. Vyššie rady parných rúr sú navyše vybavené funkciou CookView®, ktorá vám umožňuje kontrolovať stav práve pripravovaného jedla bez toho, aby ste museli vstávať z gauča.

Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyne Parná rúra – nenahraditeľná súčasť modernej kuchyne Electrolux Dokážu aj oveľa viac

Pečenie ale ani náhodou nie je jediná vec, ktorú si môžete dovoliť robiť s parnými rúrami Electrolux. Uľahčujú vám aj prípravu domácich jogurtov, sušenie či zaváranie, čo je niečo, čo počas najbližších jesenných mesiacov určite oceníte.

Na prípravu domáceho jogurtu stačí do pohárikov naliať 150 ml mlieka, pridať lyžicu bieleho jogurtu so živou kultúrou a premiešať. Na vašej parnej rúre zvolíte funkciu Jogurtovač a paru necháte pôsobiť 6 až 10 hodín a môžete si pochutnať na vašom domácom jogurte. Na rozdiel od teplovzdušnej rúry nemusíte počas tohto procesu rúru opakovanie vypínať a zapínať pre dosiahnutie ideálnych výsledkov.

Pre sušenie stačí kúsky ovocia nakrájané na plátky poukladať na plech a spustiť program Sušenie. V polke osemhodinového procesu program vypnete, otvoríte dvierka rúry, necháte dokončiť proces sušenia a môžete si užívať vaše sušené jablká či hrušky. Tento program môžete použiť napríklad aj na sušenie hríbov.

Viac informácií o možnostiach parných rúr a ich využití nájdete na stránke www.electrolux.sk.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 13:14