Oblečenie do officu by nemalo byť vyzývavé.Shutterstock
StoryEditor

Chcete si správne vybrať oblečenie do officu? Tieto kúsky noste radšej na iné príležitosti!

26.10.2024, 08:00
Krása a móda

Aj napriek tomu, že móda dnes nemá takmer žiadne striktné zásady a už vôbec nie obmedzenia, sú predsa len isté nepísané pravidlá, ktoré by sa v nej mali dodržiavať. A to hlavne na niektorých miestach. Vaše zamestnanie je jedným z nich. Držte sa týchto rád a nemusíte sa báť žiadnych módnych prešľapov.

Pokiaľ si vaša pozícia nevyžaduje žiadny špeciálny dress code, pokojne sa cíťte slobodne v tom, čo nosíte. No niektoré kúsky si radšej nechajte na súkromné príležitosti.

Zahaľte sa

Mužských kolegov váš výstrih iste poteší, no je tu veľmi tenká hranica medzi tým, čo je ešte vkusné a čo už je vulgárne. Výstrihy určite budete môcť prevetrať ešte pri iných príležitostiach, takže do práce voľte radšej niečo čo váš dekolt viac zahaľuje, než odhaľuje. Rovnako je to aj s croptopmi, ktoré sú stále veľkým trendom. Odhalené brucho do officu jednoducho nepatrí. Oblečte si ho na drink s kamarátkami, alebo na prechádzku. Do práce však zvoľte radšej oblečenie, ktoré vaše hoci aj dokonalé brucho, nebude odhaľovať.

image

Výstrih noste na iné miesta než do práce.

Shutterstock

Príliš krátke?

Krátke sukne, šaty či šortky tiež nie sú práve tými kúskami, ktoré by sme mohli zaradiť do kategórie „vhodné“. Najmä ak nesiahajú minimálne do polovice stehien. Okrem toho sú veci v takejto dĺžke aj extrémne nepraktické a nikdy neviete, či náhodou neodhalíte viac, než by ste chceli. Mimochodom, ak predsa len vlastníte kratší kúsok, ktorý by ste rada z času na čas prevetrala aj do práce, skúste ho skombinovať s topom, tričkom, alebo košeľou či rolákom, ktorá bude mať striedmejší, alebo žiadny výstrih. Bude to rafinované, šik a nikto sa nebude nad dĺžkou vašej sukne pohoršovať.

image

Krátka sukňa veľmi rýchlo strhne pozornosť vašich kolegov.

Shutterstock
Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. október 2024 08:02