Olej vyčistí pokožku hlavy aj samotné vlasy.dreamstime
StoryEditor

Predmývanie vlasov: Vyskúšajte, ako tento malý krok pri umývaní účinkuje na vašu hrivu

23.10.2024, 14:00
Krása a móda

Počuli ste už o predmývaní vlasov? Nemajte obavy, nejde opäť o nejaký marketingový ťah kozmetických spoločností, ktoré sa vás budú snažiť presvedčiť o tom, že práve tento produkt potrebujete na to, aby vaša hriva opäť zažiarila. Pri predmývaní si vystačíte s olejom, ktorý máte bežne doma. Práve on urobí tú najväčšiu prácu, ktorú nespravia ani najlepšie šampóny.

Ak zaradíte predmývanie vlasov do vašej bežnej rutiny, výsledky sa dostavia okamžite. Pokožka hlavy bude dokonale čistá a to prospeje celkovému zdraviu vašich vlasov.

Olej v hlavnej úlohe

Olej je schopný na seba naviazať špinu a nečistoty, ktoré sa usádzajú na pokožke hlavy. Či už je to prach, zvyšky šampónu, kondicionéru, masky či laku na vlasy. Nech už sa snažíte akokoľvek dôkladne si hlavu umyť, nikdy to nebude stopercentné. Olej má však úplne iné vlastnosti a s nečistotami si hravo poradí. Stačí, ak si ho pred samotným umývaním vlasov vmasírujete do pokožky hlavy. Robte to systematicky a dôkladne. Pokojne vašu hrivu zakryte potravinovou fóliou pre lepší účinok a nechajte pôsobiť minimálne 20 – 30 minút. Olej vás počas tohto času zbaví všetkých spomenutých nečistôt a zároveň vyživí nielen samotné vlasy, ale aj pokožku. Táto procedúra pomáha predovšetkým vlasovým folikulám, ktoré keď zbavíte nánosov, budú oveľa prechodnejšie, čo podporí aj samotný rast vlasov

Krásne vlasy 

Vďaka tejto vlasovej rutine sa časom budete môcť tešiť z krásnej, žiarivej hrivy. Vlasy budú oveľa rýchlejšie rásť a dokonca vďaka tomu môžete predísť aj ich vypadávaniu. Následne umývanie vlasov šampónom bude o to efektívnejšie. Vôbec sa nemusíte obávať toho, že vlasy budú mastné. Oleja sa zbavíte relatívne rýchlo. V každom prípade si ich šampónom umyte dvakrát. A čo sa oleja týka, ideálne sú olivový, argánový, kokosový či marhuľový. Ak však máte po ruke iný druh, pokojne siahnite aj po ňom. 

image

Nezabudnite si vlasy následne dvakrát umyť šampónom.

dreamstime
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 14:02