Zatočte so šedinami. Pomôže vám jedna bylinka.dreamstime
StoryEditor

Zbohom šediny. Tento recept je v Číne známy dlhé roky

13.09.2024, 14:00
Krása a móda

Šedivé vlasy sa vám možno spájajú predovšetkým so staršími ľuďmi. Prvé šediny si však vo výnimočných prípadoch môžete objaviť aj pred tridsiatkou. Môže za to genetika aj stres, ale stratu pigmentu ovplyvňujú aj iné faktory. Číňanky však našli spôsob, ako proti striebru vo vlasoch bojovať.

Číňanky sú známe svojou precíznou starostlivosťou o svoj zovňajšok. A starostlivosťou o pleť to rozhodne nekončí. Rovnakú pozornosť venujú aj svojim vlasom.

Bylinková tinktúra

Tak ako naše staré mamy, aj tie v ďalekej Číne nachádzali mnohokrát riešenie v bylinkách. A to nie len na zdravie, ale samozrejme aj krásu. V starostlivosti o korunu krásy často využívali aj bylinku, ktorá je považovaná za elixír života. Zázračný stavikrv mnohokvetý môžete dostať aj u nás a bola by obrovská škoda jeho potenciál nevyužiť na vlastnej koži. Alebo vlasoch? Stavikrv je silný antioxidant, ktorý chráni vaše telo pred voľnými radikálmi, čo sa odrazí na jeho zdraví, no v tomto prípade hlavne na kráse. Jeho priaznivé účinky na organizmus by sme mohli vymenovávať veľmi dlho, no tentokrát sa budeme sústrediť hlavne na šediny. Po tridsiatke sa nájde len veľmi málo dám, ktoré by im nemuseli čeliť. Číňanky veria, že okrem toho, že stavikrv podporuje rast vlasov, vplýva aj na to, že si udržiavajú pigment čo najdlhšie. Aj vďaka tomu sú ich hrivy veľmi dlho bez strieborného prelivu. Pridajte preto túto bylinku do vašej stravy, ale určite sa poobzerajte aj po tinktúre, či vlasových produktoch, ktoré budú tento elixír obsahovať.

Toto ste netušili

Na to, aby depigmentácia vlasov nebola až taká výrazná údajne vplýva aj čierny sezam. Konzumujte ho preto čo najčastejšie. Pridávajte si ho do šalátov, na nátierky, alebo si ním doplňte akékoľvek jedlo. Jeho blahodarné účinky sa odrazia nie len na vašich vlasoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
13. september 2024 14:02