Tvárové hmly by mali byť vašou povinnou výbavou a to nie len v lete.dreamstime
StoryEditor

Hydratačné hmly by ste mali mať vo svojej výbave. Po lete ich využijete najmä na týchto miestach

10.08.2024, 10:00
Krása a móda

Hydratačné či termálne vody a hmly sú malý zázrak, ktorý by mal byť vašou povinnou výbavou a to nie len v lete. Práve počas horúcich letných dní vašu pleť skvele hydratujú a osviežia. Oceníte ich aj v klimatizovaných kanceláriách či aute. A o pár mesiacov si opäť nájdu svoje využitie, keď bude v plnom prúde vykurovacie obdobie.

Hmly sú väčšinou v menších baleniach, ktoré môžete mať stále v kabelke a vďaka tomu po ruke. Tak si jednu určite zaobstarajte, využívať ju môžete skutočne celoročne.

Hmla

Prvou z možností, ktorú máte na výber sú tvárové hmly. Tie sú bohaté na minerály, ale aj glycerín či iné zložky, ktoré pleť dostatočne vyživia, ale v prvom rade hydratujú. Nemusíte sa báť ich používania aj na nalíčenú tvár. Mikročiastočky nenarušia váš mejkap, a do pleti sa vpijú veľmi rýchlo. Niektoré hmly na tvár obsahujú aj ochranný UV filter. To je v lete bonus, ktorý sa určite vyplatí.

Termálna voda

Nejde o žiadnu termálnu vodu, ktorú by ste si možno predstavili. Spoločné s termálnymi prameňmi má možno práve toho, že obsahuje minerály, ktoré vaša pleť potrebuje. Termálne vody sú vhodné aj pre citlivú pleť. Zamilujete si ich nie len v lete, ale aj počas vykurovacieho obdobia, kedy sa pleť veľmi rýchlo vysušuje, je napnutá a dehydratovaná. Stačí, ak si vodu aplikujete párkrát za deň a urobíte tak svojej pleti obrovskú službu. Termálne vody sú vhodné aj na upokojenie citlivej pleti, alebo pleti po depilovaní, alebo holení.

Kvetové vody

Kvetové pleťové vody sa tešia čoraz väčšej obľube. Je však lepšie ich nanášať ráno a večer na čistú, odlíčenú pleť a následne aplikovať sérum, ktoré na seba naviaže vlhkosť z tejto pleťovej vody. Vyberajte si vody, ktoré nebudú obsahovať alkohol. Tie vašu pleť ešte viac vysušia. Medzi najobľúbenejšie kvetové vody určite patria ružová a harmančeková.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. september 2024 01:59