Nezabudnite si pribaliť tie najdôležitejšie veci.dreamstime
StoryEditor

Akú kozmetiku si pribaliť na dovolenku? Niečo pokojne nechajte doma, no tieto produkty by vám rozhodne nemali chýbať

05.07.2024, 14:00
Krása a móda

Tohtoročná dovolenková sezóna je v plnom prúde. Ak vás odchod za oddychom ešte len čaká, iste už máte v hlave zoznam vecí, ktoré si so sebou musíte vziať. Veľkú časť, najmä u žien, zaberie aj kozmetika. Kým niektoré produkty možno ani raz nepoužijete, na iné v žiadnom prípade nezabudnite.

Dekoratívna kozmetika

Ak patríte k ženám, ktoré chcú aj na pláži vyzerať tip top, alebo si rady nanesiete mejkap aspoň na večeru či prechádzku mestom, potom aj tu postačí úplný minimalizmus. CC, alebo BB krémom nahraďte váš bežný, príliš krycí mejkap. Pokožku krásne zjednotí a to je jediné, čo potrebujete. Nezabudnite na korektor, ten si poradí s kruhmi pod očami. Dovolenka je síce o oddychu, no k tomu patrí často aj ponocovanie. Maskary si pokojne zoberte dve. Jednu na deň, vodeodolnú, aby ste po vynorení sa z vody nevyzerali ako panda s roztečenou maskarou a jednu normálnu, ak by ste sa chceli na večer nalíčiť nanovo. Nezabudnite však aj na dvojfázový odličovač, pretože vodeodolnú špirálu odlíčite len pomocou neho. Potom už stačí len jemná farba na líčka, ktorú pokojne môžete nahradiť aj vašim obľúbeným rúžom a ušetríte tým miesto vo vašej kozmetickej taštičke. A tiež ceruzka a fixačný gél na obočie. Na „doťuknutie“. Pokojne by sme mohli povedať, že stačí, no highlighter na opálenej koži tak krásne vynikne. Zbaľte teda aj ten.

Nezabudnite ani na toto

Určite počas vášho pobytu na dovolenke oceníte aj to, ak nezabudnete na krém na ruky, opäť ideálne s SPF faktorom a rovnako balzam na pery. Tiež s ochranou. Veď viete, na pery často zabúdate a pritom sú neustále namáhané a je veľmi dôležité, aby ste mysleli aj na ne. A pribaľte si aj krém na nohy. Za tento tip poďakujete neskôr, keď hneď po návrate z dovolenky nebudete musieť bežať na pedikúru, lebo budú vaše päty potrebovať urgentnú starostlivosť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. október 2024 07:45