Nezabudnite si pribaliť tie najdôležitejšie veci.dreamstime
StoryEditor

Akú kozmetiku si pribaliť na dovolenku? Niečo pokojne nechajte doma, no tieto produkty by vám rozhodne nemali chýbať

05.07.2024, 14:00
Krása a móda

Tohtoročná dovolenková sezóna je v plnom prúde. Ak vás odchod za oddychom ešte len čaká, iste už máte v hlave zoznam vecí, ktoré si so sebou musíte vziať. Veľkú časť, najmä u žien, zaberie aj kozmetika. Kým niektoré produkty možno ani raz nepoužijete, na iné v žiadnom prípade nezabudnite.

Ruku na srdce, koľko z vecí, ktoré si na dovolenku pribalíte nikdy nevyužijete? A pri kozmetike to platí rovnako. Čo by teda vaša kozmetická taštička mala určite obsahovať?

Must have

To, na čo by ste určite nemali zabudnúť je krém s SPF faktorom. Tak telový ako aj na tvár. Tie by mali mať minimálne ochranný faktor 50. A nezabudnite si ich na telo nanášať v pravidelných intervaloch, aby ste predišli spálenej koži a tiež pigmentovým škvrnám. V ponuke sú aj opaľovacie krémy na tvár vo forme tyčinky. Je to taká menšia kabelková verzia, ktorú máte vždy po ruke a perfektne sa nanáša. Nezabudnite tiež na krém po opaľovaní, ktorý obsahuje upokojujúce zložky a tiež vitamíny, ktoré pokožka po pobyte na slnku potrebuje. A keďže vieme, že málokto býva v nanášaní krémov stopercentný, nezabudnite ani na krém na popálenú pokožku. Ramená či chrbát to „schytajú“ takmer vždy, tak nech máte po ruke prvú pomoc.

image

Pravidelná ochrana pred slnkom je základ.

dreamstime

Stačí málo

Produkty na odlíčenie a čistenie pleti budete tiež potrebovať denne. A to aj v prípade, že sa počas pobytu pri mori nelíčite. Dôkladné odstránenie nečistôt je aj tu nevyhnutné. Nemusíte si však so sebou na dovolenku brať všetky séra či ostatné kozmetické vychytávky, ktoré bežne používate. Aj tak ich s najväčšou pravdepodobnosťou necháte na dne kufra. Stačí jedno hydratačné sérum a denný a nočný krém. Táto rutina by mala byť samozrejmosťou aj počas dovolenky. To, čo vaša pleť iste ocení aj počas horúcich letných dní, je minerálna voda v spreji. Tá sa vám osvedčí aj počas rôznych výletov, kedy sa pomocou nej budete môcť jemne osviežiť.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. júl 2024 14:02