Začnite si umývať vlasy bez šampónu.dreamstime
StoryEditor

Umývanie vlasov bez šampónu len čistou vodou: Tomuto trendu podľahli aj známe celebrity

28.06.2024, 18:00
Krása a móda

Pravdepodobne si každá z vás umýva vlasy šampónom a kondicionérom. Viete si však predstaviť, že by ste si hrivu začali umývať len čistou vodou? Možno sa budete čudovať, no tomuto trendu podľahli nie len bežné ženy, ale aj niektoré známe celebrity. Pozrite sa, prečo sa rozhodli urobiť tento radikálny krok.

K najnovším trendom v starostlivosti o vlasy nepochybne patrí zmývanie bez použitia šampónu. Vyskúšať sa ho na vlastnej koži rozhodli aj niektoré známe celebrity, ako je napríklad Gwyneth Paltrow, Adele či Jessica Simpson. Keďže si vlasy začali umývať len klasickou čistou vodou, nielenže ušetrili a nemuseli tráviť dlhé hodiny v obchode pri výbere vhodnej kozmetiky, ale vo veľkom pomohli zdraviu svojej hrivy. Pozrite sa, aké benefity prináša tento trend.

Vlasy budú lesklé a husté

Ak si vlasy pravidelne umývate šampónom, mohli ste si všimnúť, že čím viac si ich umývate, tým rýchlejšie sa mastia. Dôvodom je najmä fakt, že látky, ktoré sa ukrývajú vo vlasovej kozmetike, odstraňujú z pokožky maz, no rovnako tak aj zvyšujú jeho tvorbu. Ak si však vlasy začnete umývať len čistou vodou, frekvencia umývania sa okamžite zníži. Takisto sa môžete tešiť z omnoho hustejších, lesklejších a zdravo vyzerajúcich vlasov, ktoré sa rýchlo nelámu a často nepadajú. Predovšetkým ušetríte na kozmetike a pomôžete celkovému zdraviu pokožky. No pozor, umývanie vlasov bez šampónu má aj svoje negatíva.

Tento trend nevyhovuje všetkým typom vlasov

V prvom rade si treba uvedomiť, že ak používate laky na vlasy, gély či iné kozmetické prípravky, obyčajná voda ich nebude vedieť zmyť poriadne a ich čiastočky tak zostanú na vašich vlasoch, čím sa zvýši produkcia masu alebo lupín. V takomto prípade radšej použite šampón. Rovnako tak nie je tento trend vhodný pre ženy, ktoré majú jemné a ľahko sa mastiace vlasy. Ak sú vaše vlasy veľmi poškodené, radšej siahnite po prírodných šampónoch, ktoré vlasy nepoškodia ešte viac, ale dodajú im potrebné živiny a hydratáciu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. jún 2024 18:02