Nájdite si sukňu podľa typu vašej postavy.dreamstime
StoryEditor

Hruška, presýpacie hodiny či jablko: Zistite, aké sukne sú stvorené pre váš typ postavy

25.06.2024, 19:52
Krása a móda

Rôzne kúsky oblečenia sa hodia k rôznym typom postavy. Nech už je tá vaša akákoľvek, je dobré vedieť, čo na nej bude vyzerať najlepšie. My sme sa dnes pozreli na tohtoročné trendy sukne, v ktorých sa rozhodne budete cítiť dokonale. Pozrite sa, aký typ sukne by ste si mali zaobstarať podľa typu postavy.

Otvorili ste šatník, našli tam pár sukieň, no ani v jednej sa necítite príťažlivo či štýlovo? Pravdepodobne, ani jeden strih sukne nie je stvorený pre vašu postavu. Ak túžite na niekoho zapôsobiť alebo sa len chcete cítiť dobre v oblečení, ktoré nosíte, musíte sa v obchodoch poobzerať po sukniach, ktoré sú vhodné pre vaše proporcie. Pozrite sa, v ktorých kúskoch môžete zažiariť.

Postava v tvare presýpacích hodín

Na postave v tvare presýpacích hodín najviac vynikne viacero druhov sukní. Ideálnou voľbou sú pre vás dlhšie saténové kúsky, ale aj plisované sukne. Báť sa takisto nemusíte ani kratších strihov alebo sukieň so všemožnými potlačami a vzormi. Čo sa týka farieb, siahnuť môžete po hnedej, tyrkysovej, zelenej, ale aj fialovej.

Zaoblená hruška

Sú vaše boky a stehná širšie než zvyšok tela? V tom prípade si zaobstarajte rôzne typy priliehavých sukieň. Vďaka nim vynikne váš pás, no podarí sa vám zvýrazniť aj sexi krivky. Ak naopak nechcete veľmi upozorňovať na plnšie tvary, zvoľte sukňu strihanú do áčka, ktorá mierne zarovná vaše proporcie.

Pás v tvare jablka

Túžite zakryť pás, pretože je širší než iné partie tela? Možno sa budete čudovať, no vyniknúť na vás môžu najmä krátke sukne, ktoré nezvýrazňujú brucho. Ak si na mini dĺžku netrúfate, skúste siahnuť po sukni s rázporkom. Takýmto spôsobom sa nikto nebudete pozerať na váš pás, ale pozornosť bude upriamená predovšetkým na vaše nohy.

Bujné poprsie, široké ramená a štíhle brucho

Ak tento popis postavy sedí priamo na vás, potrebujete kúsok, ktorý vyrovná všetky vaše proporcie. Ideálna môže byť napríklad puzdrová sukňa alebo sukňa strihaná do áčka. Aby bola pozornosť venovaná spodnej časti tela, voľte farebnejšie kúsky.

Postava ako obdĺžnik

Postava, ktorá pripomína postavu chlapca, si zaslúži jemnejšie kúsky. Siahnuť sa preto oplatí po sukni strihanej do áčka, s rázporkom alebo riasením. Vyhýbať by ste sa nemali ani odvážnejším farebným kúskom so vzormi a rôznymi potlačami.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. september 2024 23:01