Jednoduchosť a farba peach fuzz je tento rok na vrchole.Profimedia - Paparazzi
StoryEditor

Čo bude tento rok v móde? Poznáme trendy tohto leta, máte ich doma aj vy

11.06.2024, 14:00
Krása a móda

Leto sa pomaly, ale isto blíži a s ním prichádzajú na scénu aj nové módne trendy. Ak chcete ísť s dobou, na vyzývavé a komplikované kúsky vo svojom šatníku rýchlo zabudnite! Počas tohto leta sa nebojte experimentovať či vyťahovať oblečenie zo skríň vašich starých mám. Presne tak, do módy sa vracia minulé storočie. S retro kúskami bude štýl tohto leta mieriť najmä k pohodlnosti. Voľné sukne, over-sized bundy či veľké tričká.

Šup do skríň starých rodičov

Pamätáte sa na bundy našich starých rodičov? Veľké, rozťahané a neuveriteľne pohodlné? Presne také by ste mali do mesta vziať práve v tomto období! Obrovské bundy potešia milovníkov over – sized štýlu, ktorý preferujú najmä to, aby sa vo svojom oblečení cítili komfortne. Senzáciu tieto odevy spôsobia voľným strihom, dlhými rukávmi a zreteľným odkazom na vintage štýl.

A aké farby si zvoliť? Kombinácia je samozrejme, na vás. Avšak najviac zabodujete aj zvolíte jednoduchosť. Biele, čierne či hnedé bundy ešte nikdy nič nepokazili.

Čím kratšie, tým lepšie

Pamätáte si, ako v druhej polovici roku 2023 urobila Kendall Jenner senzáciu tým, že sa v uliciach Los Angeles objavila v čiernych nohavičkách a tenkých pančuchách? Okrem toho na Met Gala v roku 2023 mala na sebe body s flitrami, ktoré jej takmer ani nezakrývali zadok! Aktuálne môžeme povedať, že presne takáto móda sa vracia. Medzi najpopulárnejšie kúsky budú patriť práve krátke šortky. Nebojte sa teda odhaliť viac. Aj keď zo začiatku možno budete mať strach, či nepôsobíte vulgárne, ak vaše oblečenie detailne zladíte a doplníte, budete hviezda. Koniec koncov, ocenia to všetci, ktorí vedia, že práve toto je momentálne najviac v kurze.

Do série koniec zakrývaniu sa, môžeme zaradiť aj minišaty zo 60tych rokov, ktoré za posledné obdobie pobláznili svet módy. Hovoríme o krátkych šatách, ktoré len decentne zahaľujú to nevyhnutné. Presne takýto odev je dnes naozaj žiadaný. Všimnúť si ho môžeme na stovkách známych osobností či modeliek. Tak čo, stanete aj sa aj vy hviezdou s odvážnym naladením?

image

Kendall Jenner roky udáva trendy. 

instagram/kj

Nezabúdajte na topánky

Nemôžeme zabúdať, že neoddeliteľnou súčasťou každej upravenej ženy sú aj topánky. Nízke, vysoké, vyzývavé, neutrále. Vo svete štýlu sa toho už vystriedalo naozaj veľa, tento rok sa prikláňame k niečomu novému.

Sezóna leta 2024 bude patriť platformám. Podľa niektorých to môže pôsobiť zastaralo, avšak odborníci si to nemyslia. Tvrdia, že vysoké topánky sú jedným z najzaujímavejších trendov, ktorí podľa nich nikdy nevyjde z módy. Kreatívni riaditelia sa zamerali na mokasíny na platforme, no nielen to. Hitom budú aj klasické a známe modely topánok obohatené o vysokú podrážku.

Ak preferujete práve naopak nízke topánky, nezúfajte. Profesionáli prišli aj s riešením pre vás. S dobou pôjdete aj v prípade, ak budete nosiť obyčajné šľapky, avšak tento krát bude rozhodujúca ich farba. Najzaujímavejšie sú zlaté, metalické a strieborné.

Niet pochýb o tom, že móda tohto leta bude prekvapujúca a  naozaj výnimočná. Zabudneme na prekombinované kúsky, vylúčime výrazné farby zvolíme si koniec koncov to, čo je nám príjemné. Či už budeme nosiť nízke alebo vysoké podpätky, hnedé alebo biele šaty, najdôležitejšia je stále jedna vec. To, aby sme sa v našom oblečení cítili pohodlne. Len vtedy sa budeme krásne, nezastaviteľné a najviac trendy!

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
08. september 2024 01:49